2012-10-13 13:32:03
Φωτογραφία για «Ανώνυμοι» εναντίον Τζούλιαν Ασανζ και Wikileaks
Ενάντια στο, μέχρι πρότινος, φίλα προσκείμενο Wikileaks στράφηκαν οι «χακτιβιστές» (ηλεκτρονικοί ακτιβιστές) Anonymous, θέτοντας τέρμα σε μια συμμαχία που παλαιότερα έμοιαζε αγαστή Οι « Ανώνυμοι» του διαδικτύου αντιδρούν έντονα τόσο στην απόφαση του Wikileaks να ζητάει χρηματοδότηση πριν την πρόσβαση του χρήστη στην ιστοσελίδα, όσο και στη νέα, λιγότερο ερευνητική, κατεύθυνση που δείχνει να παίρνει ο δραστήριος ιστότοπος πολιτικών και οικονομικών αποκαλύψεων, ενώ δεν παραλείπει να κάνει και προσωπική επίθεση στον ιδιο τον ιδρυτή του, Τζούλιαν Ασανζ.

«Η βασική ιδέα των Wikileaks ήταν να παρέχει στο κοινό πληροφορίες που αλλιώς θα έμεναν κρυφές», αναγράφουν οι Anonymous μέσω Twitter, προσθέτοντας πως «πλέον, αυτός ο στόχος δείχνει να μπαίνει στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο βγαίνουν άλλα πράγματα, όπως ότι ο Τζούλιαν Ασανζ δείπνησε με την [γνωστή αμερικανίδα τραγουδίστρια] Λέιντι Γκάγκα. Μπράβο του, αλλά εμάς μας ενδιαφέρουν περισσότερο οι αδιαφανείς δραστηριότητες των κυβερνησεων και το να βγουν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες που ενδιαφέρουν τον κόσμο».


Στο επίκεντρο των Anonymous μπήκε η πρόσφατη απόφαση του Wikileaks να κερδίσει χρηματοδότηση απ' τους ίδιους του τους χρήστες, απαιτώντας από αυτούς να πληρώνουν πριν επισκεφτούν το site. Το Wikileaks αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα το τελευταίο διάστημα και έτσι προχώρησε στην απόφαση να ζητάει μία χρηματική δωρεά, μέσω Mastercard και Visa, από τους χρήστες.

Οι Anonymous είδαν ως προδοσία τη συγκεκριμένη κίνηση (ειδικά αφού πριν λίγο καιρό οι «Ανώνυμοι» είχαν πραγματοποιήσει επιθέσεις στο λογισμικό της Visa και της Mastercard) και τώρα ζητούν από το site να σταματήσει να απαιτεί λεφτά. Παράλληλα ζήτησαν από τους 285.000 followers τους στο Twitter να «μην κάνουν οποιαδήποτε χρηματική δωρεά στη Wikileaks».

Υπενθυμίζεται ότι το 2010 οι Anonymous είχαν υπερασπιστεί το Wikileaks όταν είχε δεχθεί πόλεμο από χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

dimotikosafari.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ