2012-10-13 12:13:30
Φωτογραφία για Ρεκόρ συμμετοχών με την Εθνική ομάδα για τον Γιώργο Καραγκούνη
Ο Γιώργος Καραγκούνης με την είσοδο του στον ματς με την Βοσνία έγινε ο πρώτος παίκτης σε συμμετοχές με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας

Η αλήθεια είναι πως αυτό το ρεκόρ θα μπορούσε να είχε έρθει νωρίτερα, όμως το μπέρδεμα με τον Παναθηναϊκό και η καθυστέρηση στο να βρει ομάδα, τον άφησε εκτός από τα τελευταία ματς της Εθνικής.

Τελικά ο Γιώργος Καραγκούνης υπέγραψε στην Φούλαμ, αγωνίζεται πλέον στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Φερνάντο Σάντος του έδωσε την ευκαιρία να γράψει ιστορία στην εντός έδρας ισοπαλία με την Βοσνία.

Ο "τυπάρας" πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 67ο λεπτό για να αποθεωθεί από το κοινό που βρέθηκε στο Καραϊσκάκης, καθώς έγινε ο πρώτος σε συμμετοχές με την "γαλανόλευκη", ξεπερνώντας τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Μάλιστα ο 35χρονος άσος έχει την ευκαιρία να διευρύνει κι άλλο τη διαφορά του από τον πρώην αρχηγό της Ελλάδας, οπότε αυτό του δίνει κι ένα εξτρά κίνητρο για τη συνέχεια.


Οι πρώτοι σε συμμετοχές

Γιώργος Καραγκούνης: 121 (συνεχίζει)

Θοδωρής Ζαγοράκης: 120 (σταμάτησε)

Άγγελος Μπασινάς: 100 (σταμάτησε)

Κώστας Κατσουράνης: 98 (συνεχίζει)

Στράτος Αποστολάκης: 96 (σταμάτησε)

Αντώνης Νικοπολίδης: 90 (σταμάτησε)

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη κλήση του Γιώργου Καραγκούνη ήταν πριν από 13 χρόνια και τρεις μήνες, όταν ο Βασίλης Δανιήλ τον πήρε στην Εθνική για το ματς με το  Ελ Σαλβαδόρ, όπου κι αγωνίστηκε για 90 λεπτά!

Από τότε ο "τυπάρας" μετρά 121 συμμετοχές, 8851 λεπτά αγώνα, 9 γκολ, 22 κίτρινες, 2 κόκκινες και 13 ασίστ.

Το πρώτο του γκολ ήρθε το Σεπτέμβρη του 2001 στην ήττα με 5-1 από την Φινλανδία, ενώ κορυφαία στιγμή της καριέρας του η κατάκτηση του Euro 2004

Πηγή:sport24.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ