2012-10-13 11:58:50
Φωτογραφία για Στη Σύνοδο Κορυφής με τη συμφωνία της τρόϊκας
Ένα βήμα πριν από την οριστική συμφωνία με την τρόικα βρίσκεται η κυβέρνηση για το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Αντ. Σαμαρά που εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος.

Ο Πρωθυπουργός θεωρεί με βάσει και τις συζητήσεις που έχει κάνει με το οικονομικό επιτελείο, τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και τον αναπληρωτή του, κ. Χρ. Σταϊκούρα, ότι εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων θα «κλειδώσουν« οριστικά τα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση το πακέτο θα οριστικοποιηθεί πριν από την προσεχή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 18-19 Οκτωβρίου, ενώ θα εγκριθεί και από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που πιθανότατα θα γίνει μεθαύριο Δευτέρα ή το αργότερο το πρωί της προσεχούς Τρίτης. Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να εγκρίνουν τα μέτρα και μετά θα ακολουθήσει η κατάθεση του πακέτου στη Βουλή, σε ένα άρθρο, όπως προκύπτει από τα όσα έχουν συζητηθεί παρασκηνικά, με στόχο έως το τέλος του Οκτωβρίου να έχουν ψηφιστεί
. «Δεν θα υπάρξει συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο» φρόντισε να διαμηνύσει στους δημοσιογράφους ο ίδιος ο κ. Σαμαράς που θα έχει συνεχείς συσκέψεις και σήμερα και αύριο Κυριακή, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής, ενώ έχει ξεκινήσει και τηλεφωνικές επαφές με τους ευρωπαίους ομολόγους του. Η απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση και την τρόικα, σύμφωνα και με τα όσα λέει και ο Πρωθυπουργός, είναι μικρή, και ως εκ τούτου υπάρχει αισιοδοξία και για την απόφαση περί εκταμίευσης της πολυπόθητης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Η προοπτική επίτευξης συμφωνίας τα επόμενα εικοσιτετράωρα άλλα και το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τις προηγούμενες ημέρες, και όσο η τρόικα έθετε εμπόδια και νέες απαιτήσεις στο «παραπέντε», κυριαρχούσε ο εκνευρισμός. Από εδώ και πέρα, μετά τη συμφωνία, το μείζον για την κυβέρνηση είναι να προωθήσει άμεσα τις 89 προαπαιτούμενες ενέργειες, ενώ ιδιαίτερα θετικό, όπως τονίζουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού, είναι το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς θα πάει με άλλον αέρα στη Σύνοδο Κορυφής. Και αυτό διότι θα έχει στο φάκελό του τη συμφωνία με την τρόικα, ευελπιστώντας να ανοίξει και ο δρόμος για την αποδοχή των αιτημάτων (δόση και επιμήκυνση) της ελληνικής κυβέρνησης, ενόψει και της συνόδου του Eurogroup, το οποίο στις αρχές Νοεμβρίου, αναμένεται να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ