2012-10-13 10:18:03
Φωτογραφία για «Τα ελληνοτουρκικά σύνορα αποτελούν ειδική προβληματική ζώνη»
Ως «ειδική προβληματική ζώνη για την οποία απαιτούνται συγκεκριμένα μέτρα, όπως η δημιουργία ενός λειτουργικού συστήματος ασύλου», χαρακτηρίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα, η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, σε δηλώσεις της στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), με την ευκαιρία της συνάντησης των υπουργών Εσωτερικών από 14 κεντροευρωπαϊκές και ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, στη Ματραχάζα της Ουγγαρίας.

Σύμφωνα με την Αυστριακή υπουργό, αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν μόνον μεσοπρόθεσμα και για την αντιμετώπιση του προβλήματος φέρουν επίσης ευθύνη και όλες οι άλλες χώρες.

Πρόσφατα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η κ. Μικλ-Λάιτνερ είχε επαναλάβει παλαιότερους ισχυρισμούς της, ότι δήθεν «τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι ανοικτά σαν πόρτα αχυρώνα», τονίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, πως εκεί βρίσκεται η ρίζα του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.


Η ίδια ήταν, εξάλλου, η πρώτη από τους ομολόγους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που, τον περασμένο Μάρτιο, είχε ζητήσει να υπάρξει ένας «μηχανισμός Σένγκεν», που να επιτρέπει την επιστροφή σε ισχύ, για ορισμένο χρονικό διάστημα, των συνοριακών ελέγχων.

Στο επίκεντρο της τωρινής συνάντησης στη Ματραχάζα, που εντάσσεται στο αποκαλούμενο «Φόρουμ του Σάλτσμπουργκ» για την περιφερειακή συνεργασία σε θέματα ασφάλειας και στην οποία συμμετείχε και η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εσωτερική Πολιτική, Σεσίλια Μάλστρεμ, βρέθηκε η παράνομη μετανάστευση.

Στη συνάντηση υιοθετήθηκε ένα Πρόγραμμα Εργασίας, δεκαοκτάμηνης διάρκειας, στο οποίο τα σημαντικότερα σημεία αφορούν, πέρα από την παράνομη μετανάστευση και το εμπόριο ανθρώπων, την εγκληματικότητα στο Διαδίκτυο, ενώ ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση, το δεύτερο εξάμηνο του 2013, στο πλαίσιο του Φόρουμ του Σάλτσμπουργκ, μιας Διάσκεψης στη Βιέννη, για την ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ