2012-10-13 07:54:28
Φωτογραφία για Στο περιθώριο της υψηλού επιπέδου Συνάντησης για την Αεροπορία  Συμφωνία Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας, Μάλτας για αναδιάρθρωση του εναέριου χώρου της Μεσογείου
Λευκωσία: Διακρατική Συμφωνία για την εφαρμογή του Λειτουργικού Τμήματος Εναέριου Χώρου (BLUE MED) θα υπογραφεί σήμερα μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας.Η υπογραφή της Συμφωνίας θα γίνει στο περιθώριο της υψηλού επιπέδου Συνάντησης για την Αεροπορία με τίτλο «Ένιαίος Ευρωπαϊκός Ουρανός: ώρα για δράση”, που συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στη Λεμεσό. Η Συμφωνία αφορά τη συνεργασία αυτών των χωρών για την αναδιάρθρωση του εναέριου χώρου της Μεσογείου με στόχο την επίτευξη της μέγιστης χωρητικότητας και αποτελεσματικότητας του δικτύου διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας.

Τα Λειτουργικά Τμήματα Εναέριου Χώρου, ή FABs όπως είναι πιο γνωστά, θεωρούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ιδιαίτερα σημαντικά εργαλεία για την εφαρμογή του προγράμματος του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού, που αποσκοπεί στην ομοιόμορφη παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Τη Συμφωνία θα υπογράψουν ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου Ευθύμιος Φλουρέντζου και οι Υπουργοί Μεταφορών Μάλτας και Ελλάδας, Austin Gatt και Κωστής Χατζηδάκης αντίστοιχα, και ο αρμόδιος Υφυπουργός της Ιταλίας Mario Ciaccia.

Την τελετή θα τιμήσει με την παρουσία του ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σίιμ Κάλας, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για να συμμετάσχει στη Συνάντηση για την Αεροπορία που συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Κυπριακή Προεδρία.

Ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Ουρανός θεωρείται μια φιλόδοξη πρωτοβουλία για την αναδιάρθρωση του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου. Το νομοθετικό πλαίσιο για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό πηγάζει από δύο νομοθετικά πακέτα τα οποία εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1999 και το 2004.

Το 2012 θεωρείται ως ένα κρίσιμο έτος για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό δεδομένου ότι η εφαρμογή του Συστήματος Επιδόσεων έχει αρχίσει και τα Λειτουργικά Συστήματα Εναέριου Χώρου (FABs) θα τεθούν επίσημα σε ισχύ.

Με αυτά τα δεδομένα, η Συνάντηση στην Κύπρο επικεντρώνεται στα κύρια στοιχεία του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού, συμπεριλαμβανομένου του Συστήματος Επιδόσεων, των FABs, του Διαχειριστής Δικτύου, και του προγράμματος “SESAR”.

Ομιλητές διεθνούς εμβέλειας και αντιπρόσωποι από την παγκόσμια κοινότητα διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν στη Συνάντηση και συζητούν ως αφορά την πρόοδο που σημειώθηκε προς την επίτευξη του στόχου για ένα απρόσκοπτο, ασφαλή και βιώσιμο ενιαίο ουρανό για την Ευρώπη.

http://www.philenews.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ