2012-10-12 18:22:02
Φωτογραφία για Δώστε προσοχή και... αδυνατίστε
Υπάρχουν 10 βασικές αρχές που καθορίζουν το αν και το κατά πόσο θα μπορέσετε να αδυνατίσετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι η αμέριστη προσοχή σας στον δεκάλογο που ακολουθεί.

Κοροϊδέψτε την όρεξή σας

Επειδή τα πάντα είναι θέμα μυαλού, μπορείτε να ...ξεγελάσετε την όρεξή σας. Ο τρόπος είναι απλός. Επιλέξτε να πιείτε ένα ποτήρι νερό ή κάποιο άλλο ρόφημα της αρεσκείας σας, όχι ανθρακούχο όμως, πριν από το γεύμα και θα δείτε ότι η όρεξή σας για φαγητό θα μειωθεί κατά 20%.

Ας είμαστε ρεαλιστές

Το κλειδί για μια επιτυχημένη δίαιτα είναι ο ρεαλισμός. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα φυσιολογικό πρόγραμμα διατροφής και όχι με εξαντλητικές δίαιτες, τις οποίες σίγουρα θα εγκαταλείψετε μετά από λίγες μέρες, καταπονώντας παράλληλα τον μεταβολισμό σας.

Γυμναστική με παρέα

Αν θεωρείτε το γυμναστήριο βαρετό και αυτή είναι η δικαιολογία σας για να το αποφεύγετε, μπορείτε κάλλιστα να εγγραφείτε για να συμμετάσχετε σε έναν αγώνα. Φυσικά δεν μιλάμε για…μαραθώνιο αλλά αν ξεκινήστε να προπονήστε έξω από τα «τείχη» του γυμναστηρίου, η φύση και η παρέα θα σας δώσει ένα καλό κίνητρο να συνεχίσετε.


Μειώστε τη ζάχαρη

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ένας μέσος άνθρωπος καταναλώνει περίπου 20 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη καθημερινά, με άλλα λόγια 317 «άδικες» θερμίδες, τις οποίες λαμβάνει από διάφορα τρόφιμα και ροφήματα χωρίς πολλές φορές να το γνωρίζει. Επιλέξτε να καταναλώνετε τρόφιμα χωρίς ζάχαρη όπως το κρέας, τα λαχανικά, τα φρούτα και τα αυγά.

Αυγά…θα τα λατρέψετε

Σε έρευνα του 2012 αποδείχτηκε ότι άνθρωποι που έτρωγαν για πρωινό αυγά αντί για φρυγανιές και αρτοποιήματα, είχαν λιγότερη διάθεση για φαγητό τις επόμενες 24 ώρες. Επιπλέον τα αυγά είναι χαμηλά σε θερμίδες, όταν φυσικά μαγειρευτούν χωρίς περιττά λάδια και άλλα πρόσθετα, ενώ είναι ιδανικά για το «χτίσιμο» των μυών.

Ο στόχος είναι το παν

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Iowa ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που έθεταν ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους στις διατροφικές επιλογές και στα προπονητικά τους προγράμματα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να αγγίξουν αυτούς τους στόχους σε σχέση με εκείνους, που έθεταν δύσκολους και μακροπρόθεσμους.

Ενεργοποιήστε τους λιποδιαλύτες σας

Η καψαϊκίνη, η ένωση δηλαδή που δίνει αυτήν την «αψάδα» στην καυτερή πιπεριά, είναι ικανή να …ανάψει φωτιές στους λιποδιαλύτες σας. Μία κουταλιά τσίλι τη μέρα θα αυξήσει τη θερμότητα του σώματος και θα ενισχύσει την εφίδρωση του οργανισμού, ενεργοποιώντας μέχρι και 23% τον μεταβολικό σας ρυθμό.

Ξεχάστε την υπερβολή

Αν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας αμελείτε να φάτε κάτι, η λογική λέει ότι όταν έρθει η ώρα του φαγητού θα «πέσετε με τα μούτρα». Αποτέλεσμα αυτού είναι να τρώτε πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται. Ένα υγιεινό σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες κάποιες ώρες πριν από το κυρίως γεύμα σας είναι ένας έξυπνος τρόπος για να περιορίσετε την όρεξή σας.

Αρωματικές…σκέψεις

Η «παρεξηγημένη» για πολλούς κανέλα έχει αποδειχτεί ότι συμβάλει στην αντίσταση της ινσουλίνης, ότι για παράδειγμα εμποδίζει τη ζάχαρη που περιέχεται σε ένα γιαούρτι να περάσει στο στομάχι γρήγορα, καταστέλλοντας το σάκχαρο στο αίμα. Επιλέξτε να αρωματίσετε τα γεύματα και τα ροφήματά σας με κανέλα και θα δείτε σύντομα πόσο «γευστική» είναι η δίαιτά σας.

Δύναμη και εγκράτεια

Όσο δύσκολο κι αν είναι να αντισταθείτε στους πειρασμούς, ειδικά σε περιόδους που είστε αγχωμένοι, στενοχωρημένοι ή απλά βαριέστε, πρέπει να μάθετε να χαλιναγωγείτε τα...γευστικά σας πάθη. Απαλλαγείτε από τα χιλιάδες μενού delivery, που υπόσχονται γρήγορο και γευστικό φαγητό, αγοράστε κάτι αλμυρό και κάτι γλυκό, που μπορεί να ξεγελάσει την πείνα σας και απλά σκεφτείτε «πως θα αισθάνομαι αφού φάω το…απαγορευμένο;»

clickatlife.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κρίσιμες μέρες…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κρίσιμες μέρες…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ