2012-10-12 16:12:02
Φωτογραφία για Ανοίγουν τελικά τα κρατητήρια μεταναστών στη Μεννόγια
Βρέθηκε η χρυσή τομή για τα κρατητήρια μεταναστών στη Μεννόγια και σύντομα η Αστυνομία προχωρεί με τη στελέχωσή της, ώστε αρχές του 2013 να τεθούν οριστικά σε λειτουργία. 

Με επιστολή του το Υπουργείο Οικονομικών προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον πληροφορεί ότι δίνει την έγκρισή του για την πρόσληψη 94 τελικά ειδικών αστυνομικών αντί 70 που πρότεινε αρχικά ώστε να λειτουργήσουν τα κρατητήρια. Επίσης το Υπουργείο Οικονομικών εισηγείται όπως για άλλους 14 ειδικούς αστυνομικούς που χρειάζονται για τη λειτουργία των κρατητηρίων, γίνει εξοικονόμηση από το υφιστάμενο προσωπικό. Γίνονται μάλιστα υποδείξεις από ποια τμήματα να γίνει η εξοικονόμηση.

Παράλληλα, η Αστυνομία θα προχωρήσει με την πρόσληψη άλλων οκτώ ειδικών αστυνομικών, έξι για την είσπραξη ενταλμάτων των δικηγόρων και δύο για τα εντάλματα των Δήμων Στροβόλου και Λάρνακας. Την αντιμισθία των οκτώ αστυνομικών θα την καταβάλλουν οι δικηγόροι και οι δήμοι αντίστοιχα.


Μετά την εξέλιξη αυτή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά άναψε το πράσινο φως στην Αστυνομία να προχωρήσει με τις προσλήψεις από τις υφιστάμενες λίστες ειδικών αστυφυλάκων, όπως αυτές καταρτίστηκαν μετά από σχετικούς διαγωνισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται οι ενέργειες για να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε αρχές του νέου έτους να ανοίξουν τα κρατητήρια για τους αλλοδαπούς που βρίσκονται υπό απέλαση, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορούν να αναχωρήσουν από την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με την πρόσληψη 94 ειδικών αστυφυλάκων, θα καταργηθούν 25 θέσεις που σήμερα είναι κενές. Τα κρατητήρια έχουν παραδοθεί πριν 11 μήνες και παραμένουν κλειστά λόγω των διαφωνιών στην εξεύρεση προσωπικού. Με τις προσλήψεις και τη λειτουργία τους, αναμένεται ότι θα αποσυμφορηθούν οι αστυνομικοί σταθμοί και θα γλυτώσει η Δημοκρατία τις δυσμενείς εκθέσεις για παραβίαση των δικαιωμάτων των αλλοδαπών.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ