2012-10-12 09:56:02
Φωτογραφία για Λανθασμένη η πολιτική λιτότητας της τρόικας
Κριτική στη τρόικα για τη λανθασμένη, όπως χαρακτηρίζεται, πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα, άσκησε η Σοσιαλιστική Ομάδα στην Ευρωβουλή ζητώντας περισσότερο χρόνο και αλλαγή πολιτικής για τη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας, Χάνες Σβόμποντα, χαρακτήρισε «ευπρόσδεκτη» την πρόταση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ, για χορήγηση διετούς επιμήκυνσης στη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η επιμήκυνση από μόνη της δεν πρόκειται να αποδώσει, εάν δεν αλλάξει και η γενικότερη προσέγγιση της τρόικας.

Και πρόσθεσε ότι, πολλές προτάσεις για την προώθηση της ανάπτυξης έχουν απορριφθεί από την τρόικα, για ιδεολογικούς λόγους.

Ο κ. Σβόμποντα υπογράμμισε, ακόμη, τη σημασία που έχει ένα κοινωνικά ισορροπημένο πακέτο μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Αυστριακός πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας ανέφερε ότι το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που απαρτίζουν την τρόικα, θα πρέπει να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους για την ύφεση στην οποία βρισκόμαστε και να αλλάξουν πορεία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ