2012-10-11 21:09:27
Φωτογραφία για «Ιdioten!»
Του Ι.Κ.Πρετεντέρη

Απορώ με την απορία της «Bild». Τι πάει να πει «αυτό δεν το άξιζε η Γερμανία!»; Ποιος ακριβώς δεν άξιζε τι;

Διότι αν οι δημοσιογράφοι της «Bild» κατάλαβαν από τις αντιδράσεις εναντίον της Ανγκελα Μέρκελ απλώς ότι οι Ελληνες είναι «αχάριστοι», τότε δεν ξέρω αν οι Ελληνες είναι αχάριστοι, αλλά σίγουρα οι συνάδελφοι της «Bild» μου φαίνονται κομματάκι ηλίθιοι.

«Idioten!», για να το πω και γερμανικά που το καταλαβαίνουν καλύτερα.

Διότι μόνο ηλίθιοι μπορούν να μην αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος των αντιδράσεων δεν είναι προσωπικά η Μέρκελ ή η γερμανική κυβέρνηση.

Είναι ακριβώς αυτό που κατάντησε να αντιπροσωπεύει στα μάτια ολόκληρης της Ευρώπης η Γερμανία της «Bild».

Η χειρότερη εκδοχή της Γερμανίας.

Φορτωμένη στερεότυπα, βεβαιότητες και συνταγές. Ετοιμη να παραδώσει δωρεάν μαθήματα και να διατυπώσει εύκολες υποδείξεις. Αχόρταγη για καρικατούρες, προσβολές και απλουστεύσεις.


«Αν θέλετε να γίνετε καλύτεροι, δεν έχετε παρά να γίνετε σαν κι εμάς!».

Το «Focus», από την πλευρά του, αφού πρώτα έβαλε την Αφροδίτη της Μήλου να μας σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο, τώρα εξηγεί (και στα ελληνικά, παρακαλώ) ότι «η Μέρκελ δεν αξίζει το μίσος σας» κι ότι «δεν έχει νόημα να ξεσπάτε σε λάθος αποδέκτες».

Στο πρώτο έχουν απολύτως δίκιο. Κανείς δεν αξίζει το μίσος ενός λαού και θέλω να πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δεν μισεί κανέναν, ακόμη λιγότερο τη γερμανίδα Καγκελάριο.

Στο δεύτερο έχουν απολύτως άδικο. Διότι αν βάλουν το μυαλουδάκι τους να δουλέψει στοιχειωδώς, θα καταλάβουν ότι - τους αρέσει, δεν τους αρέσει - η Γερμανία έχει καταστεί πλέον αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού προβλήματος.

Επιμένουν, λοιπόν, να διακινούν τη λογική του Σόιμπλε. «Μόνο οι Ελληνες φταίνε για όσα παθαίνουν οι Ελληνες».

Αλλά αυτό είναι η μισή αλήθεια.

Η άλλη μισή είναι ότι η συνταγή που επέβαλαν ο Σόιμπλε και η παρέα του για την αντιμετώπιση του προβλήματος αποδείχτηκε χειρότερη από το ίδιο το πρόβλημα. Το επιδείνωσε!

Προφανώς, λοιπόν, δεν φταίει ο γιατρός επειδή αρρώστησε κάποιος. Φταίει, όμως, απολύτως ο γιατρός που κάνει λάθος διάγνωση και δίνει λάθος φάρμακο. Κανονικά, του παίρνουν το δίπλωμα.

Μόνο που η «Bild», το «Focus» κι ο Σόιμπλε συμπεριφέρονται ακόμη σαν κανονικοί γιατροί. Κι εξακολουθούν να παραδίδουν μαθήματα και να διατυπώνουν υποδείξεις.

Επιμένουν, λοιπόν, να αποκαλούν «αχάριστους» όσους απλώς τους θεωρούν «σκιτζήδες».

Διότι δεν έχουν την ευθύτητα, την εντιμότητα ή απλώς την ευστροφία να αναγνωρίσουν την αποτυχία μιας πολιτικής που ήταν κυρίως η αποτυχία μιας μεθόδου. Της δικής τους μεθόδου.

πηγη:tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ