2012-10-11 20:38:03
Φωτογραφία για Η Δημιουργία, ξανά για τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα
από το Γραφείο Τύπου

Η Κυβέρνηση παρακολουθεί τον δείκτη της ανεργίας να σκαρφαλώνει, κάθε μήνα, σε εφιαλτικά υψηλά επίπεδα και αρνείται μανιωδώς να αντιμετωπίσει την κύρια πηγή των προβλημάτων που την προκαλούν: το τεράστιο μέγεθος του δημόσιου τομέα και τις απαρχαιωμένες δομές της δημόσιας διοίκησης και της οικονομίας.

Οι πρακτικές της “φορολόγησης μέχρι θανάτου” των υποζυγίων - ιδιωτών, της επιδρομής στην ιδιοκτησία είτε φέρνει είτε - το συνηθέστερο - δεν φέρνει εισόδημα, η προστασία των μεγαλοφοροφυγάδων εντός και εκτός λίστας, και η διατήρηση του “αλώβητου” του δημόσιου τομέα, ορθώνουν γύρω από την κοινωνία τεράστια αδιέξοδα. Και η υπέρβαση αυτών των αδιεξόδων δεν θα μπορέσει να είναι ομαλή.

Το να προσπαθείς, σήμερα, δεν φθάνει. Πρέπει να είσαι και αποτελεσματικός. Και η Κυβέρνηση δεν είναι αποτελεσματική. Η Κυβέρνηση δεν ακούει τις κραυγές αγωνίας των ατόμων που απολύονται μαζικά - χωρίς να φταίνε - από τον ιδιωτικό τομέα
. Αδιαφορεί για τις μικρές επιχειρήσεις - τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας - που είναι όλες σχεδόν στο "κόκκινο". Δεν αντιλαμβάνεται την απελπισία των νέων, από τους οποίους το 54% δεν μπορεί να βρει δουλειά. Δεν βλέπει την αιμορραγία από τη μαζική μετανάστευση του καλύτερου στελεχιακού και επιστημονικού δυναμικού μας, τις μεγάλες ελληνικές εταιρίες που για να επιβιώσουν ετοιμάζουν βαλίτσες. Η Κυβέρνηση απλά φορολογεί. Αλύπητα, θρασύτατα και κυρίως αναποτελεσματικά. Η μόνη μάχη που δίνει είναι για να μην απολύσει κανέναν από τους κομματικούς "πελάτες" που λυμαίνονται το υστέρημα, πλέον, του ελληνικού λαού. Όμως, η αγελάδα του ιδιωτικού τομέα, εκτός από το ότι είναι κάτισχνη, καλείται να δώσει ταυτόχρονα και γάλα και κρέας. Κι αυτό, απλά, δεν γίνεται.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ