2012-10-11 09:36:31
Φωτογραφία για Πως θα λειτουργήσει το σχέδιο Αριάδνη που θα ανακοινώσει σήμερα ο υπουργός Εργασίας
Οι χήρες, χήροι, άγαμες θυγατέρες και γενικότερα τρίτοι που λαμβάνουν τη σύνταξη κάποιου άλλου μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Εργασίας. Μετά την ολοκλήρωση της απογραφής στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, το ΙΚΑ και την αντίστοιχη διαδικασία για τους επιδοματούχους του ΟΓΑ σε εξέλιξη, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αποφάσισε να προχωρήσει στην απογραφή και των συγκεκριμένων ομάδων ασφαλισμένων, θεωρώντας ότι υπάρχουν πολλές χήρες... μαϊμού.

Με την κωδική ονομασία «Αριάδνη» το υπουργείο έχει επεξεργαστεί σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα... πατάξει την παραβατικότητα, κυρίως όσον αφορά στις  συντάξεις χηρείας καθώς και τις συντάξεις που λαμβάνουν άγαμες θυγατέρες. Το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, και θα τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές  του 2013.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όλοι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να υπογράφουν μια συμβολαιογραφική πράξη πριν από γάμους και διαζύγια, ενώ για ευνόητους λόγους την ίδια διαδικασία θα κάνουν οι δικαιούχοι της σύνταξης, στην περίπτωση θανάτου του άμεσου ασφαλισμένου...


Στην πράξη, γάμοι, διαζύγια και κηδείες θα πρέπει να δηλώνονται σε συμβολαιογράφο, προκειμένου στη συνέχεια να διαβιβάζεται η συμβολαιογραφική πράξη στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία με τη σειρά της θα πρέπει να ενημερώνει τα ταμεία. Ο εμπλεκόμενος θα πληρώνει ο ίδιος το κόστος της συμβολαιογραφικής πράξης, περί τα 25 με 30 ευρώ και στη συνέχεια θα λαμβάνει τα χρήματα πίσω, από τον ασφαλιστικό του φορέα.

Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν δηλαδή τα ληξιαρχεία, μέσω της διασύνδεσης με τη ΓΓΠΣ και τα ασφαλιστικά ταμεία, καλούνται ως ενδιάμεσοι να κάνουν οι συμβολαιογράφοι, με το αζημίωτο βέβαια...

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, το κόστος του προγράμματος Αριάδνη θα είναι το 1% των απωλειών από τις συντάξεις «μαϊμού».

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει στο μέλλον, την ηλεκτρονική λειτουργία του Εθνικού Ληξιαρχείου, όμως, μέχρις ότου γίνει αυτό, θα ακολουθηθεί άλλη μια μεσοβέζικη λύση.

Εκτιμάται ότι το νέο μέτρο θα περιορίσει σταδιακά και την ανάγκη της ετήσιας απογραφής, με τη φυσική παρουσία των συνταξιούχων στις τράπεζες και στα υποκαταστήματα, που παρουσιάζει προβλήματα και αυξάνει το διοικητικό κόστος για τα Ταμεία.

Πηγή:www.capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αιγυπτιακό.. parkour!!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αιγυπτιακό.. parkour!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ