2012-10-11 09:10:03
Φωτογραφία για Έντονο το πρόβλημα με τα δελτία υγείας στην Ξάνθη – αδυνατούν οικονομικά οι μαθητές!
Ιδιαίτερα έντονο διαπιστώνεται το πρόβλημα με τα δελτία υγείας μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της Ξάνθης και οι οποίοι λόγω οικονομικών προβλημάτων... που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους δεν μπορούν να καταβάλουν το αντίστοιχο αντίτιμο για την ιατρική επίσκεψη ώστε να τους χορηγηθεί το απαραίτητο δελτίο για τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί περιπτώσεις όπου μαθητές δεν συμμετέχουν, λόγω ακριβώς των οικονομικών προβλημάτων των οικογενειών τους, στις αθλητικές δραστηριότητες που αποτελούν κομμάτι της εκπαιδευτικής διδασκαλίας στα σχολεία της Ξάνθης, καθώς άμεση ήταν η κινητοποίηση των φορέων για ακόμη μια φορά ώστε να βρεθεί λύση, έστω και προσωρινή, στο πρόβλημα.

Όπως και με την περίπτωση του “υποσιτισμού”, που όπως έγινε γνωστό και με σχετικό ρεπορτάζ του ThrakiToday.com προσφέρεται δωρεάν πρόγευμα σε περισσότερους από 350 μαθητές που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Ξάνθης και οι οποίοι προέρχονται από οικονομικά ασθενείς οικογένειες, έτσι και με το πρόβλημα των δελτίων υγείας υπήρξαν σχετικές πρωτοβουλίες ώστε να βρεθεί λύση.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης σε συνεννόηση με τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων της Ξάνθης εξετάζει και χορηγεί δωρεάν τα δελτία υγείας σε όσους μαθητές το έχουν ανάγκη, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζονται περιπτώσεις μαθητών που δεν μπορούν να συμμετέχουν στο μάθημα της Γυμναστικής ή σε άλλες αθλητικές σχολικές δραστηριότητες.

Ωστόσο το γεγονός πως υπάρχουν παιδιά οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να καταβάλουν το αντίστοιχο αντίτιμο για μια απλή ιατρική επίσκεψη καταδεικνύει με τον πιο ζοφερό τρόπο το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύνολο των νοικοκυριών τόσο στην Ξάνθη όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, η οποία αποψιλώνεται εργασιακά σε καθημερινή βάση με δραματικούς ρυθμούς.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φόρος σε όλα τα ακίνητα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φόρος σε όλα τα ακίνητα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ