2012-10-10 21:03:02
Φωτογραφία για Η Ελληνική αστυνομία ξεφτίλισε με ανακοίνωση της τον ΣΥΡΙΖΑ
Κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian στο οποίο δημοσιοποιήθηκε υπόθεση 15 διαδηλωτών που κακοποιήθηκαν από την Αστυνομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο δημοσίευμα κάνει λόγο για «συγκάλυψη των αστυνομικών αυθαιρεσιών» και επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό Δημοσίας Τάξεως, Νίκο Δένδια.

Με ανακοίνωσή της η Αξιωματική Αντιπολίτευση σημειώνει πως ο υπουργός ήταν ήδη ενημερωμένος για την καταγγελία από τις 2 Οκτωβρίου. Σημειώνεται μάλιστα πως πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει ερώτημα προς το υπουργείο. Με την ερώτηση ο κ. Δένδιας ερωτάτο αν «θα διεξαχθεί έρευνα για την κακοποίηση που υπέστησαν οι συλληφθέντες μέσα στη ΓΑΔΑ» και «αν θα πάρει μέτρα, ώστε να ελεγθούν άμεσα όσοι προέβησαν στις ενέργειες αυτές».

«Γιατί, λοιπόν, ο κ. Δένδιας δεν έχει κάνει εδώ και μια βδομάδα καμία ενέργεια, ενώ το θέμα έχει τεθεί με επίσημο τρόπο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο; Γιατί δηλώνει σήμερα ότι δεν έχει γίνει καμία καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία; Η απραξία του δεν είναι άραγε πράξη συγκάλυψης των αστυνομικών αυθαιρεσιών;» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.


Το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως από την πλευρά του απάντησε και σε ανακοίνωσή του τονίζεται ότι: «Δεν κατανοούμε τον λόγο για τον οποίο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένουν τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης, την οποία το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναμένει, όπως και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ώστε να πράξει ανάλογα εάν χρειαστεί».

Παράλληλα τονίζεται πως ο Νίκος Δένδιας έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ο Νόμος ισχύει για όλους και σε κάθε κατεύθυνση.

«Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για "συγκάλυψη", είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα, το οποίο αντέδρασε και εξακολουθεί να αντιδρά με πολύ έντονο τρόπο στην αποκάλυψη των ονομάτων των κουκουλοφόρων» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΣΥΡΙΖΑ: Συγκαλύπτονται αστυνομικές αυθαιρεσίες - Δένδιας: Αντιδράτε στην αποκάλυψη των κουκουλοφόρων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/71606#ixzz28v81loWY
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ