2012-10-10 19:56:09
Φωτογραφία για ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
«Περιθώρια άμεσης αλλαγής της συνταγής δημοσιονομικής πολιτικής, που εφαρμόζεται από την αρχή του προγράμματος στήριξης, είναι σχεδόν ανύπαρκτα», ανέφερε κατά την διάρκεια συζήτησης του προσχεδίου Προϋπολογισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 «Από την ώρα που η Ελλάδα προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης και δεδομένων των αδυναμιών της ελληνικής οικονομίας, ο χώρος σχεδιασμού πολιτικών είναι αυστηρά περιορισμένος και εξαρτημένος από το πλαίσιο συνεργασίας με τους εταίρους και δανειστές μας», συμπλήρωσε ο κος Σταϊκούρας.

Η συζήτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού διεξάγεται σε υψηλούς τόνους, με τον εισηγητή τον Αντώνη Μπέζα να σημειώνει ότι  «δεν μπορεί να λειτουργεί μόνον ένας πρωθυπουργός και 2-3 υπουργεία και οι άλλοι να περιμένουν».

Ο κ. Μπέζας διαβεβαίωσε πως ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός, που κατατέθηκε τον Φεβρουάριο, θα υλοποιηθεί, ενώ σημείωσε ότι η δυσμενής εικόνα της χώρας όσον αφορά στην οικονομία εξισορροπείται εν μέρει από την εντυπωσιακή αλλαγή κλίματος που έχει βελτιώσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.


Ο Φίλιππος Σαχινίδης, από πλευράς ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε πυρά κατά της ΝΔ υπογραμμίζοντας πως «η δική της έλλειψη πολιτικής βούλησης για συνεργασία ευθύνεται για πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα», αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευαγγελίζεται μια πολιτική την οποία ουδείς πρόκειται να χρηματοδοτήσει.

Η Ασημίνα Ξηροτύρη, από πλευράς ΔΗΜΑΡ επεσήμανε πως το προσχέδιο προϋπολογισμού ασφυκτιά απ' την πολιτική της λιτότητας που ανακυκλώνει την ύφεση και δεν ικανοποιεί τους στόχους της συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών και σημείωσε πως το κόμμα της θα ασκεί έλεγχο στην κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισήμανε πως, το συμπέρασμα είναι πως δεν έχουμε βιώσιμο χρέος και δεν θα έχουμε, αν δεν αλλάξει η βασική σχέση μεταξύ του επιτοκίου και του ρυθμού ανάπτυξης.

Ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες σημείωσε ότι αυτοί που διέλυαν τη χώρα και οδήγησαν την ανεργία στα ύψη και σε μια κατάσταση με 3.000 αυτοκτονίες και χιλιάδες μαγαζιά να έχουν βάλει λουκέτα, έρχονται να ζητήσουν πιο αποφασιστική συνέχιση του ίδιου κατήφορου.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος, από τη Χρυσή Αυγή, επισκόπησε το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας τις υποσχέσεις τους απάτη, ενώ από πλευράς ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος υποστήριξε πως «εντός του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος υπάρχουν δύο επιλογές εξόδου απ' την κρίση- και οι δύο προσωρινές και αντιλαϊκές: Είτε η επιλογή της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, με έξοδο από το ευρώ και εξωτερική υποτίμηση, είτε συνέχιση της εσωτερικής υποτίμησης».

 

με πληροφορίες από τον ΑΝΤ1
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι θέλεις ρε κορίτσι μου;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι θέλεις ρε κορίτσι μου;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ