2012-10-10 17:46:09
Φωτογραφία για Τώρα που τα έδωσαν σε τιμή ευκαιρίας η Ελλάδα ξαφνικά θα μπορέσει να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη
Αφού τα έδωσαν στους ξένους κοψοχρονιά με την δικαιολογία της γρήγορης εισροής "ζεστού" χρήματος στα ταμεία, τώρα όλοι βγαίνουν και ζητωκραυγάζουν για τις "μεγάλες ευκαιρίες" που ανοίγονται για την Ελλάδα.

Ποια Ελλάδα ρε άθλιοι; Όλα τα κέρδη (όταν και άμα έρθουν) θα τα καρπωθούν τα γνωστά κοράκια που έχουν ήδη εξαγοράσει τα δικαιώματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης  Άντε να μας πετάξουν εμάς κανένα ψιχουλάκι έτσι για τα μάτια του κόσμου!

Έτσι λοιπόν σήμερα το Bloomberg σε δημοσίευμα του αναφέρει πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αναδειχθεί στη μεγαλύτερη χώρα – παραγωγό χρυσού στην Ευρώπη έως το 2016 με την εξόρυξη του πολύτιμου μετάλλου που αναμένεται τα επόμενα χρόνια από τα τέσσερα ορυχεία των Eldorado Gold Corp. (ELD) και Glory Resources Ltd. (GLY).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο εταιρειών, τα projects τους θα αυξήσουν κατά 425.000 ουγγιές την παραγωγή χρυσού έως το 2016, αξίας 757 εκατ. δολαρίων (με βάση την τιμή του χρυσού στις 5 Οκτωβρίου του 2012), έναντι συνολικής παραγωγής 16.000 ουγγιών που είχε καταγραφεί στην Ελλάδα το 2011.

Έτσι λοιπόν λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων προχώρησαν έργα σαν αυτό, τα λεγόμενα fast track.
psifiakoohiro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ