2012-10-10 15:22:03
Φωτογραφία για Θα βάλουμε πετρέλαιο ή όχι; - Εντάσεις στις συνελεύσεις πολυκατοικιών
Προκαταβολικά τα κοινόχρηστα, σε ό,τι αφορά τα έξοδα θέρμανσης, ζητούν διαχειριστές πολυκατοικιών της Πάτρας, στην περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμο αποθεματικό «Τα βάζω από την τσέπη μου και δεν τα μαζεύω ποτέ» είναι το παράπονο του διαχειριστή που έχει ακόμη ανεξόφλητες οφειλές από το 2011. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ένοικοι αποφασίζουν να κινηθούν νομικά έναντι των οφειλετών και αυτό όμως έχει το δικό του κόστος, που δεν είναι πάντα εύκολο να καλυφθεί, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για επιπρόσθετη δαπάνη.

Σε άλλη περίπτωση, υπήρξαν ένοικοι που ήταν ανένδοτοι: «Εγώ δεν μένω όλο τον χειμώνα στην Πάτρα και δεν το συζητώ καν να βάλουμε πετρέλαιο» τόνιζε άλλος ένοικος που εμφανίστηκε αποφασισμένος και κάθετα αντίθετος με την κεντρική θέρμανση: «Καλύτερα να ξηλώσω τα σώματα, παρά να πληρώσω για πετρέλαιο». Μια τέτοια λύση όμως λύση, δεν απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη εξ ολοκλήρου από τα έξοδα θέρμανσης.


Οι περισσότεροι κανονισμοί πολυκατοικιών ορίζουν πως όταν σφραγίζονται τα σώματα καλοριφέρ, ο ιδιοκτήτης και το διαμέρισμα συμμετέχουν κατά 20% με 30% στη θέρμανση, εφόσον είναι κεντρική. Αν πρόκειται για αυτόνομη, βεβαίως ο καθένας επιλέγει πως θα χρησιμοποιήσει το καλοριφέρ στο διαμέρισμά του, ακόμα και εκείνοι που δεν ανοίγουν καθόλου τα καλοριφέρ τους είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν «πάγιο θέρμανσης» που περίπου αντιστοιχεί στο 25%-30% του συνολικού κόστους θέρμανσης και επιμερίζεται στα διαμερίσματα ανάλογα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, πάντως, ιδιαίτερα όταν δεν μπορεί να βρεθεί άκρη μεταξύ των ενοίκων και εν τέλει είναι περισσότεροι εκείνοι που δεν επιθυμούν κεντρική θέρμανση, υπάρχει και η επιλογή να καταργηθεί εντελώς η κεντρική θέρμανση και ο καθένας να αναζητήσει από μόνος του εναλλακτικές μορφές θέρμανσης.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ