2012-10-10 14:54:02
Φωτογραφία για Ξεκινούν οι έρευνες για δίκτυα 5G στην Αγγλία
Ακόμα δεν έχουν καλά-καλά καθιερωθεί τα δίκτυα 4G ως πρότυπο στην Ευρώπη, στην Αγγλία όμως ήδη σκέφτονται από τώρα την ανάπτυξη δικτύων πέμπτης γενιάς προκειμένου να καλύψουν τις απαιτήσεις του ολοένα και αυξανόμενου όγκου δεδομένων.

Οι απαραίτητες έρευνες θα πραγματοποιηθούν από το Κέντρο Έρευνας Επικοινωνιακών Συστημάτων του πανεπιστήμιου του Surrey, με την συνεργασία της Huawei, της Samsung, της Telefonica Europe και της Fujitsu Laboratories Europe. Το κέντρο έχει ήδη χρηματοδοτηθεί με 35 εκατομμύρια λίρες για τους σκοπούς της έρευνας, χρήματα που προέρχονται από τον προϋπολογισμό τους κράτους για ανάλογες έρευνες στους τομείς της μεταλλουργίας, της υγειονομικής περίθαλψης, τις βιοεπιστήμες και την χημεία.

Ο καθηγητής και επικεφαλής των ερευνητών είπε πως δεδομένης της τεράστιας αύξησης των τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας και της χρήσης δεδομένων, η έναρξη εργασιών σε μελλοντικά standards τεχνολογίας το συντομότερο δυνατό είναι ζωτικής σημασίας.

«Οι φορητές συσκευές γίνονται ο προτιμώμενος τρόπος πρόσβασης στο διαδίκτυο» εξηγεί ο Tafazolli. «Τέτοια άνευ προηγουμένου αύξηση της κυκλοφορίας δεδομένων απαιτεί την επείγουσα εισαγωγή νέων 5G τεχνολογιών, προκειμένου να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το περιορισμένο φάσμα των υφιστάμενων συχνοτήτων».
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ