2012-10-09 19:59:03
Φωτογραφία για Πάνος Καμμένος: «Υπάρχει σχέδιο για την Κοσσοβοποίηση της Θράκης»
Φοβίες για τη μετατροπή της Θράκης σε δεύτερο Κόσσοβο εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κος Παναγιώτης Καμμένος, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα ο οποίος έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στην περιοχή και την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών που μεταφέρονται στα Κέντρα Κράτης που λειτουργούν στη Θράκη.

«Η υπόθεση των Μνημονίων έχει να κάνει κυρίως με τη Θράκη. Η δημιουργία ΕΟΖ στη Θράκη δημιουργεί τις συνθήκες Κοσσοβοποίησης της. Η λειτουργία των Κέντρων Λαθρομεταναστών όπου ουσιαστικά προβλέπεται μέσω του Μνημονίου οι λαθρομετανάστες αυτοί να μετατραπούν σε νόμιμους εργαζόμενους και σε συνεργασία με το πρόγραμμα Ήλιος αποτελεί την εφαρμογή ενός σχεδίου που εμείς δεν το επιτρέψουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Καμμένος, επικρίνοντας την πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με το θέμα της δημιουργίας Κέντρων Κράτησης Λαθρομεταναστών στην περιοχή.


Μάλιστα ο κος Καμμένος εκτιμά πως «έχουμε μεταφορά λαθρομεταναστών στη Θράκη για την εφαρμογή ενός σχεδίου που περιλαμβάνει μέσα και τις ΕΟΖ. Θέλουν να τους μετατρέψουν σε εργαζόμενους των 200 ευρώ και έτσι θα αλλοιώσουν τον τοπικό πληθυσμό στη Θράκη».

Σ. Ιακωβίδου: «Εφόσον είναι νόμιμοι μπορούν να εργαστούν»

Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κος Πάνος Καμμένος στην εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα για το ζήτημα των λαθρομεταναστών η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κα Σούλα Ιακωβίδου ανέφερε πως «έχω ξεκάθαρη θέση για το θέμα των λαθρομεταναστών, έχουν δικαίωμα να εργαστούν στη χώρα οι μετανάστες εφόσον είναι νόμιμοι και διαθέτουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα».

Α. Τσαρτσάρας: «Επικοινωνιακό παιχνίδι τα Κέντρα Κράτησης»

Υπέρ της άποψης πως κάθε νόμιμος μετανάστης έχει δικαίωμα να εργαστεί στη χώρα τάχθηκε και ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη κος Αχιλλέας Τσαρτσάρας ο οποίος ανέφερε πως «πρέπει να υπάρχουν κάποια Κέντρα, όχι όμως κλείνοντας Αστυνομικές Σχολές. Να υπάρχουν Κέντρα όχι φυλακές, με προδιαγραφές ανθρώπινες ώστε να τους στείλουμε ξανά στην πατρίδα τους, αυτό που γίνεται τώρα δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω. Είναι απλά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι αυτό που γίνεται από την κυβέρνηση».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο ίδιος «οι νόμιμοι μετανάστες έχουν δικαίωμα να εργαστούν. Τα πράγματα πρέπει να τα βλέπουμε και ρεαλιστικά, κάποιες εργασίες δεν τις κάνουν οι ντόπιοι κάτοικοι δυστυχώς και αυτό είναι γεγονός. Δεν είναι κάτι που επιθυμούμε οι ΕΟΖ. Εάν θέλει να επενδύσει κάποιος στη Θράκη δεν χρειάζεται να υπάρχει ειδικό καθεστώς, μπορεί να το κάνει και τώρα. Ποια θα είναι το οφέλη για τον τόπο μας και τη χώρα μας; Έτσι όπως το πασάρουν τώρα δεν θα υπάρξουν οφέλη».

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αρχίζει!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αρχίζει!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ