2012-10-09 16:31:21
Φωτογραφία για Μηνύματα στήριξης από την Μέρκελ στην Ελλάδα
Ολοκρηρώθηκε στις 15.40 η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσως μετά ακολούθησε γεύμα εργασίας ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες. Ακολούθησε η συνέντευξη Τύπου του κ. Σαμαρά και της Άνγκελα Μέρκελ στο Μαξίμου.

Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις υποχρεώσεις της υπογράμμισε ο Αντ. Σαμαράς στις κοινές δηλώσεις του με τη γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ

Ο ελληνικός λαός ματώνει, αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, να ξεπεράσει την κρίση και να κερδίσει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας.

Επιπλέον υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς: "Η Ελλάδα δεν ζητά χάρες, ούτε περισσότερα χρήματα και η Γερμανίδα Καγκελάριος έδειξε σεβασμό για τις θυσίες του ελληνικού λαού". Ακόμη ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για ειλικρινείς συνομιλίες με την κ. Μέρκελ, κατά τις οποίες κυριάρχησαν, όπως είπε, η αμοιβαία κατανόηση, το πνεύμα αλληλεγγύης και η αισιοδοξία ότι το ελληνικό πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί.


"Σήμερα υποδεχθήκαμε μια φίλη της χώρας", ανέφερε ο κ. Σαμαράς και χαρακτήρισε "νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας" τη σημερινή επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου.

Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι Ελλάδα και Γερμανία συνεργάζονται στενά για την επίλυση των προβλημάτων, τονίζοντας ότι η Ελλάδα, πέρα από την εξοικονόμηση, χρειάζεται και ανάπτυξη, ενώ υπογράμμισε ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος.

"Είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για τους Έλληνες από τους οποίους ζητούνται πάρα πολλά", επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Δείτε το βίντεο
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Εκτέλεσε» το... σημαιάκι (vid)!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Εκτέλεσε» το... σημαιάκι (vid)!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ