2012-10-09 14:46:18
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια
Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, ενώ αυτήν την ώρα το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί πορεία μετά τη συγκέντρωσή του στην Ομόνοια, με την αφορμή της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ... Για επίσκεψη που θα κομίσει το «μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων», έκανε λόγο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκεται μαζί με τον επικεφαλής της γερμανικής Αριστεράς Μπ. Ρίξινγκερ.

«Η Μέρκελ σήμερα έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους "μερκελιστές" της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με τις αποκαλύψεις της λίστας και τα νέα μέτρα είναι ετοιμόρροπη και κινδυνεύει από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.

«Έρχεται (σσ
. η κ. Μέρκελ) να τους στηρίξει, αλλά αυτό που θα καταφέρει είναι να δώσει στον ελληνικό λαό ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας. Η συμβολική παρουσία σήμερα εδώ τού ηγέτη της γερμανικής Αριστέρας, υποδηλώνει ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους λαούς. Η παράδοση της δημοκρατίας και της Ευρώπης δεν επιτρέπει να γίνουμε πειραματόζωα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Θα νικήσουν εκείνοι οι λαοί που δεν διστάζουν να σπάσουν και να χάσουν τις ταξικές αλυσίδες τους. Αυτό για μας είναι το νόημα των σημερινών συγκεντρώσεων. Αυτό πρέπει να είναι το νόημα των άμεσων και μελλοντικών αγώνων» δήλωσε από την πλευρά της από την Ομόνοια η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
tromaktiko
enimerotiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ