2012-10-09 11:55:03
Φωτογραφία για Αγρότες Ηλείας: «Δεν αντέχουμε άλλο...»
Με την ανασφάλεια και τον φόβο ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους, παρακολουθούν τις τελευταίες μέρες οι αγρότες του νομού, ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι, τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της χώρας μας και την τρόικας, για το «κλείσιμο» του πακέτου των νέων μέτρων που έχουν βάλει στο... «κρεβάτι του Προκρούστη» τους μισθούς, τις συντάξεις και τα δώρα τους!

«Δεν αντέχουμε άλλο» είπαν στην εφ. «Πατρίς» συνταξιούχοι αγρότες που είδαν τις συντάξεις των 330 και των 360 ευρώ που έπαιρναν να «ψαλιδίζονται», χάνοντας κάθε μήνα 30 ευρώ έκαστος.

«Πώς θα φτάσει μια σύνταξη 300 ευρώ για να πάρω ψωμί, φάρμακα και να πάω στο γιατρό; Δεν φτάνει για τίποτα αυτή η σύνταξη, ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει πια» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Γιώργος Κυριακόπουλος.

«Είμαι 90 χρονών και με σύνταξη 350 ευρώ μου ζητάνε να πληρώσω τα φάρμακά μου, να δίνω κάθε φορά 10 ευρώ στους γιατρούς για να μου γράφει τη συνταγή, να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου και να ζήσω και με αυτά» είπε στην εφ. «Πατρίς» και στο patrisnews.com ο κ. Στέφος Στεφανίδης και συνέχισε: «Με αυτή τη σύνταξη δεν μπορεί να ζήσει κανείς. Θα μας κάνουν σε αυτή την ηλικία να πάμε να κλέψουμε για να ζήσουμε».

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ