2012-10-08 23:45:02
Φωτογραφία για Εύσημα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης
Εύσημα στις Ελληνικές Αρχές για την αντιμετώπισης και διαχείρισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, απέδωσε από τη Θράκη, η επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ, αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΕ. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι παρά τη μεγάλη πίεση που δέχεται η χώρα μας από τις εισροές, εν τούτοις καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια.

Η επίτροπος επισκεπτόμενη τα Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών και Κέντρα Πρώτης Υποδοχής σε Κομοτηνή και Βένα Ροδόπης, συνομίλησε με τους μετανάστες, επισημαίνοντας ότι είναι όντως μια πολύ δύσκολη κατάσταση που όλους μας επηρεάζει.

Παράλληλα, αναφερόμενη στην αναθεώρηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» για τη μετανάστευση, είπε ότι λόγω της μη συμφωνίας άλλων κρατών μελών, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση, γίνονται όμως συζητήσεις προκειμένου να δίδεται βοήθεια σε όποια χώρα έχει πρόβλημα, ώστε το όλο ζήτημα να αντιμετωπίζεται εκ των προτέρων. Χαρακτήρισε δε την Τουρκία «κλειδί» για την συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

Την επίτροπο συνόδευσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Η περιοδεία της κ. Μαλμστρομ στη Θράκη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο σταθμό Συνοριοφυλακής και στο επιχειρησιακό κέντρο του Frondex, στις Φέρες και στον Πόρο.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκρηκτικό Honda CR-Z από τη Mugen
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εκρηκτικό Honda CR-Z από τη Mugen
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ