2012-10-08 22:56:46
Φωτογραφία για Διαδηλώσεις ...
Eίχα γράψει, πρόσφατα, εδώ στο Antinews, «Τρία χρόνια βάρβαρης λιτότητας και δεν μαζεύτηκαν μια φορά 2 εκατομμύρια ανθρώπων στο Σύνταγμα, για να πούνε ένα ηχηρό όχι που θα το λάμβαναν όλοι υπόψη τους. Ένθεν κακείθεν των συνόρων.»

Mε αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου οργανώνονται αύριο οι συνήθεις … διαδηλώσεις.

Ειλικρινά, δεν θα  με «χάλαγε» καθόλου μια ογκώδης, ειρηνική, διαδήλωση σαν και αυτές που βλέπουμε σχεδόν καθημερινά στην Ισπανία.

Ο ελληνικός λαός δεν είναι ..εχθρός της Κυβέρνησης. Σύμμαχος της είναι. Και η διαδήλωση δικαίωμά του είναι, όχι …ποινικό αδίκημα!

Με τέτοια εκδήλωση θα αποτελούσε διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της κυβέρνησης ,που θα μπορούσε να αξιοποιήσει. Γιατί καμιά πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί με την κοινωνία απέναντι, πολύ δε περισσότερο να επιβληθεί διά της βίας.

Αν, όμως, έχουμε πάλι τα γνωστά με κουκουλοφόρους, επεισόδια και καταστροφές, τότε το μόνο μήνυμα που θα στείλουμε  θα είναι αυτό της  τυφλής βίας. Των αδικαιολόγητων καταστροφών.


Ε, αυτό το μήνυμα ούτε κανένας θα τ’ ακούσει, ούτε αποτελέσματα θα φέρει. Θα αμαυρώσει για μια ακόμα φορά την εικόνα της χώρας. Τέτοιες ώρες, το τελευταίο που έχουμε ανάγκη….

Επομένως, το αυριανό στοίχημα είναι, αν μπορούμε  να υπερβούμε  τις γνωστές κομματικές αγκυλώσεις και να διαδηλώσουμε ως κοινωνία, που δεν αντέχει άλλα μέτρα λιτότητας. Που θέλει να πει ένα  «όχι» στις περικοπές και να διεκδικήσει το δικαίωμα στην ελπίδα.

Είναι, κατά συνέπεια, καθήκον της κυβέρνησης να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ώστε όσοι θέλουν, να διαδηλώσουν απρόσκοπτα. Θα πρόκειται για  τεράστια επιτυχία της, αν το καταφέρει!

Από την άλλη, ακόμα και όσοι διαφωνούν με την πολιτική της Μέρκελ, αναγνωρίζουν (ανεξαρτήτως επιδιώξεων και στόχων) ότι η επίσκεψή της στην Αθήνα, έστω αυτές τις λίγες ώρες, αποτελεί γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία

Ίσως είναι η πρώτη φορά που η διαπραγμάτευση γίνεται σε τόσο υψηλό επίπεδο και φαίνεται να γίνεται πια με πολιτικούς όρους.

Αν ο Πρωθυπουργός καταφέρει να μετατοπίσει τις διαπραγματεύσεις, από την αδιέξοδη  λογιστική προσέγγιση της τελευταίας τριετίας, σ’ ένα πολιτικό, αλλά ρεαλιστικό πλαίσιο, που δεν θα παραγνωρίζει τις αντοχές και τις δυνατότητες της κοινωνίας και της χώρας, τότε μπορεί να γίνει μια νέα αρχή.

Και αυτό θα αποτελέσει ένα …μικρό βήμα στη μεγάλη πορεία που έχουμε να διανύσουμε.

ΚΡ  

πηγη:antinews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ