2012-10-08 20:59:50
Φωτογραφία για Βερολίνο: Η Μέρκελ θα μιλήσει καθαρά για αυτά που πρέπει ακόμη να γίνουν...!!!
ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΔΕΙΓΜΑ ΚΑΛΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝΣε καμία περίπτωση η καγκελάριος δεν προκαταλαμβάνει τα όσα θα αναφέρει η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι θα μιλήσει καθαρά για αυτά που θα πρέπει ακόμη να γίνουν και στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, πιθανώς να ανκοινωθούν συγκεκριμένα σχέδια και προγράμματα που θα καταθέσει η γερμανίδα καγκελάριος στον Έλληνα ομόλογο της.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, στη σημερινή τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Ζάιμπερτ απαντούσε για περισσότερη από μισή ώρα σε ερωτήσεις σχετικά με την επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Αθήνα.

Επιβεβαίωσε ότι η καγκελάριος θα συναντήσει τους κκ. Σαμαρά και Παπούλια και από κοινού με τον έλληνα πρωθυπουργό, Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες, ενώ θα δώσει και συνέντευξη τύπου. Σε αυτήν παρέπεμψε ο κ. Ζάιμπερτ όταν ρωτήθηκε αν η κ. Μέρκελ θα αποδεχθεί το ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου υλοποίησης των συμφωνηθέντων μέτρων του δευτέρου δανειακού πακέτου. Σε αυτήν την συνέντευξη θα ανακοινωθούν πιθανώς συγκεκριμένα σχέδια και προγράμματα που θα καταθέσει η γερμανίδα καγκελάριος στον έλληνα ομόλογο της.


"Με την επίσκεψή της, η καγκελάριος δεν προκαταλαμβάνει σε καμία περίπτωση τα όσα θα αναφέρει η Τρόικα στην τελική της έκθεση", όπως είπε.

Δίνοντας το στίγμα της επίσκεψης ανέφερε ότι η καγκελάριος επισκέπτεται ευχαρίστως την Ελλάδα, ό,τι έχει εφαρμοστεί ως σήμερα έχει την υποστήριξη της Γερμανίας και η καγκελάριος θα μιλήσει καθαρά για αυτά που θα πρέπει ακόμη να γίνουν. Δήλωσε ακόμη ότι η επίσκεψη είναι δείγμα των “στενών σχέσεων με την κυβέρνηση Σαμαρά.”

Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού οικονομικών Σόιμπλε που άφηναν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις χρηματαγορές μάλλον το 2020 και όχι το 2015 όπως προβλέπεται στο Μεμοράντουμ, παρέπεμψε στο κείμενο του μνημονίου, όπου η εκδοχή του κ. Σόιμπλε περιγράφεται ως ένα πιθανό “ρίσκο”.

Ερωτηθείς για τα φαινόμενα ξενοφοβίας στην Ελλάδα, σημείωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση ενημερώνεται από την πρεσβεία στην Αθήνα για το σχετικό πρόβλημα και τη σχετική νομοθεσία. Για τη γερμανική κυβέρνηση προκαλεί ανησυχία “κάθε είδους ξενοφοβίας, διακρίσεις εις βάρος ανθρώπων ξένης καταγωγής και οπωσδήποτε έκτροπα εναντίον τους.”

Ενώ δεν μπόρεσε να απαντήσει αν το θέμα της ξενοφοβίας θα αποτελέσει θέμα της αυριανής ατζέντας, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος το θεώρησε σχεδόν δεδομένο ότι θα συζητηθεί το θέμα της Συρίας και οι πιθανοί κίνδυνοι για την Ελλάδα σε περίπτωση χειροτέρευσης της κατάστασης σε αυτή την χώρα.

Σόιμπλε: Η επίσκεψη Μέρκελ δεν σημαίνει περαιτέρω βοήθεια

Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δεύτερου πακέτου στήριξης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό RBB-Inforadio.

Ο Σόιμπλε τόνισε επίσης ότι το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έως το 2020, οπότε και η Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε θέση να επιστρέψει μόνη της στις αγορές.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να οικοδομήσει μία αποδοτική διοίκηση, μία αποδοτική οικονομία. αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταθεί στα πόδια της. Σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, κάθε βοήθεια είναι μάταιη», υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σόιμπλε η επίσκεψη της Καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, στην Ελλάδα δεν αποτελεί υπόσχεση για περαιτέρω οικονομικές διασφαλίσεις και βοήθειες.

«Αναμένουμε την έκθεση της τρόικας. Αυτή είναι η αποστολή του κλιμακίου των τριών θεσμών: να ελέγξουν αν η Ελλάδα εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της. Μόνο τότε θα μπορούσε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση», πρόσθεσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Να ρίξουν ΟΛΟι τις τιμές
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Να ρίξουν ΟΛΟι τις τιμές
Άντε στο διάολο!!!…
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άντε στο διάολο!!!…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ