2012-10-08 17:42:49
Φωτογραφία για ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ EUROGROUP
Δεν πρόκειται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι αυτό που θα γίνει είναι μια ενημέρωση των υπουργών από τον κ. Στουρνάρα και την τρόικα για την διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το κλιμάκιο των δανειστών. 

Ερωτηθείς για το αν αναμένεται σύντομα μία απόφαση για την Ελλάδα, ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρκέστηκε να πει: «Η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει».

Πάντως, σε αντίθεση με τον κ. Γιούνκερ, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου ήταν αποκαλυπτικός, δηλώνοντας ότι η Ευρωζώνη θα πρέπει να στηρίξει το αίτημα της Ελλάδας για περισσότερο χρόνο δημοσιονομικής προσαρμογής, εάν αυτό δεν απαιτεί σημαντικά περισσότερα κεφάλαια.

«Η Ελλάδα κάνει πολλές προσπάθειες. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα εκεί κάτω και νομίζω ότι εάν χρειαστεί πρέπει να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο, εάν αυτό δεν απαιτεί αρκετά επιπλέον κεφάλαια. Πρέπει να υποστηρίξουμε την Ελλάδα», είπε, προσερχόμενος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο.

AΠΕ-ΜΠΕ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ