2012-10-08 13:50:49
Φωτογραφία για Η λαμπερή ζωή της Ρεβέκκας Σκαφτούρα-Καρούζου (με τα λεφτά των...άλλων ασφαλώς)
Το πολυδάπανο «ταξίδι» της πρώην συζύγου του Ιωάννη Καρούζου από την «μπιφτεκούπολη» της Γλυφάδας στα κοσμικά σαλόνια και τα learjets!

Γράφει ο Γιώργος Παγανης

Ως φιλόδοξη και αποφασισμένη να γίνει το «κυρίαρχο πρόσωπο» της κοσμικής Αθήνας παρουσιάζεται από ανθρώπους του κύκλου της η πρώην σύζυγος του Ιωάννη Καρούζου, Ρεβέκκα Σκαφτούρα.

Λαμπερή στις κοινωνικές εκδηλώσεις και τα πάρτι, φρόντιζε πάντα ο φακός να «προσθέτει» στην εικόνα της και το πετύχαινε, αφού ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες του «υπευθύνου δημοσίων σχέσεων» που τη συμβούλευε με το αζημίωτο στη μανία της για κοινωνική άνοδο και αναγνώριση.

Η Ρ. Σκαφτούρα οργάνωσε μια «γιγαντιαία επιχείρηση» για την είσοδό της στον «καλό κόσμο των Αθηνών» και σε αυτή την προσπάθεια δεν υπήρξε καθόλου φειδωλή, κυρίως ως προς το κόστος.

«Η στρατηγική του ζεύγους Καρούζου για να πετύχει την είσοδό του στο jet set ήταν πολυδάπανη», εξηγεί στη Realnews άνθρωπος που γνώριζε καλά και τον Ι
. Καρούζο και τη Ρ. Σκαφτούρα. Τους περιγράφει ως γενναιόδωρο ζευγάρι που είχε αναλάβει την κοινωνική δραστηριότητα της οικογενειακής «επιχείρησης». Δύο και τρεις μαζί πανάκριβες γραβάτες στέλνονταν στην ονομαστική εορτή ανθρώπων που το ζευγάρι μπορεί να είχε δει μόλις μία φορά, σε μια επίδειξη γενναιοδωρίας με «δώρα πάνω από την περίσταση».

Τραπέζια σε πανάκριβα εστιατόρια με παρέες που ξεπερνούσαν τα 15 άτομα, από τους οποίους πολλοί είχαν απλώς συστηθεί με το ζευγάρι και, βέβαια, η μεταφορά τουλάχιστον 130 καλεσμένων με αεροπλάνο στην Ελούντα, για τη βάφτιση των διδύμων. Και όλα αυτά ξεκίνησαν από ένα μικρό μαγαζί στην «μπιφτεκούπολη» της Γλυφάδας.

Ψέματα και αλήθειες

Μιλώντας στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Παραπολιτικά», η Ρεβέκκα Σκαφτούρα χαρακτήρισε τον πρώην σύζυγό της «μυθομανή» και ισχυρίστηκε ότι η κουμπαριά με τον Βαγγέλη

Μεϊμαράκη ήρθε ως εξέλιξη της πολύ καλής σχέσης που διατηρούσε η ίδια με τη σύζυγο

του Μεϊμαράκη, Ιωάννα Κολοκοτά: «Για τον κ. Μεϊμαράκη σάς είπα. Ημασταν συμμαθήτριες με τη σύζυγό του, Ιωάννα Κολοκοτά. Είμαι πολύ υπερήφανη που έκανα κουμπάρους

τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Δεν μπορούσα όμως να φανταστώ ότι ο πρώην σύζυγός μου θα τους χρησιμοποιούσε».

Βεβαίως, η Ρ. Σκαφτούρα, η οποία γεννήθηκε το 1968, δεν θα μπορούσε να είναι συμμαθήτρια, σε κανένα σχολείο, με την Ι. Κολοκοτά, που γεννήθηκε το 1954.

Δεν... κατάλαβε

Η Ρ. Σκαφτούρα δήλωσε ότι ποτέ δεν κατάλαβε ποια ακριβώς ήταν η σχέση του πρώην συ-

ζύγου της Ι. Καρούζου με τον συνέταιρό του Γιώργο Ζωγραφάκη και απέδωσε, μερικώς,

το διαζύγιο στην απόφαση του Καρούζου «να μεταβιβάσει μέσα σε μία νύχτα όλα όσα δη-

μιουργήσαμε μέσα σε 17 χρόνια».

Δεν αποκάλυψε όμως ότι γνωρίζει τον Ζωγραφάκη από την εποχή που τον γνώρισε και

ο σύζυγός της, πριν από πολλά χρόνια, όταν ακόμα νοίκιαζαν το μικρό μαγαζί στην «μπι-

φτεκούπολη».

Είναι γνωστό στη Γλυφάδα ότι το ζευγάρι είχε επιχειρήσει να αγοράσει το ακίνητο που

στέγαζε τη μικρή επιχείρησή τους, αλλά ο ιδιοκτήτης προτίμησε να το πουλήσει στον...

Γιώργο Ζωγραφάκη, με τον οποίο γνωρίστηκαν αφού του πλήρωναν το ενοίκιο.

Η συνέντευξη

Σε σύνεντεύξη της η Ρεβέκκα Σκαφτούρα δήλωσε ότι δεν πρέπει να διωχθεί, αφού «δεν ήταν εκτελεστικό μέλος στις επιχειρήσεις Καρούζου, ούτε είχε δικαίωμα υπογραφής». Αυτό ισχύει για τις 19 από τις 24 εταιρείες του ομίλου, καθώς για τις υπόλοιπες 5 ήταν η νόμιμη εκπρόσωπος και κατείχε τη θέση της αντιπροέδρου. Λίγο πριν από τη ρήξη μεταξύ τους έγινε μια ιδιότυπη μοιρασιά, κατά την οποία ο Ι. Καρούζος κράτησε τις προβληματικές εταιρείες που βαρύνονταν με φορολογικές και άλλες παραβάσεις, ενώ η έως τότε σύζυγός του πήρε όσες εταιρίες ήταν «καθαρές». Εξάλλου, εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν οι καταγγελίες για «ξέπλυμα» χρήματος και εμπλοκή πολιτικών

προσώπων.

Το ερώτημα που η ίδια αποφεύγει να απαντήσει είναι πώς κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να κατακτήσει τόσο πλούτο με μια επαγγελματική δραστηριότητα που πολλοί χαρακτηρίζουν φυσιολογική.

Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά μέσα σε μια στιγμή!

Η Ρεβεκκα Σκαφτόύρα ήταν φοιτήτρια όταν γνώρισε τον Ιωάννη Καρούζο και, όπως δή-

λωσε η ίδια, τον ερωτεύθηκε αμέσως. Το ζευγάριαποφάσισε να μπει στον χώρο της εστίασης και ως εφαλτήριο χρησιμοποίησε την «μπιφτεκούπολη» της Γλυφάδας, που την εποχή εκείνη γνώριζε «ημέρες δόξας». Ωστόσο, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές στη Γλυφάδα, το μικρό μαγαζί που έφτιαχνε χάμπουργκερ έκλεισε και ακολούθησε το μοντέρνο εστιατόριο New York. Τα εγκαίνια και η δεξίωση ανατέθηκαν σε γνωστό «τελετάρχη», ιδιαιτέρως αποτελεσματικό στις προωθητικές ενέργειες στον κόσμο των media, και προσκλήθηκαν δεκάδες επιχειρηματίες. Ηταν η έναρξη της προσπάθειας του ζεύγους Καρούζου να γίνει γνωστό στην κοσμική Αθήνα. Το μαγαζί αυτό και ένα ακόμη στη Φιλοθέη δεν πήγαν καλά και έκλεισαν. Μετά το 1997 η Ρ. Σκαφτούρα τέθηκε επικεφαλής του τμήματος Marketing Research στην τότε μικρή ακόμα εταιρεία Karouzos Construction, υιοθετώντας από την αρχή δυναμική στρατηγική στον χώρο του real estate με πολλές αγορές και επενδύσεις. Συνεπής στην προσπάθειά της να αναρριχηθεί κοινωνικά, πύκνωσε τις παρουσίες της σε πάρτι αλλά και τις επισκέψεις της στην πανέμορφη Κεφαλονιά, την οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, επισκέφθηκε τουλάχιστον τρία συνεχή καλοκαίρια.

Επίδειξη

Οι Κεφαλονίτες περιγράφουν ένα γεύμα σε γνωστή ταβέρνα του νησιού, όπου το ζεύγος Καρούζου, σε μια επίδειξη γενναιοδωρίας και πλουτισμού, κέρασε πληρώνοντας 2.000 ευρώ. Οι επισκέψεις των «φίλων» στις σουίτες ακριβών ξενοδοχείων της Αθήνας ήταν συχνές και η ίδια φρόντιζε στις εμφανίσεις της να εντυπωσιάζει με τις ενδυματολογικές επιλογές της. Οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων θυμούνται ακόμα τους στιλίστες να πηγαινοέρχονται στις πολυτελείς σουίτες κουβαλώντας αστραφτερές τουαλέτες και κομψά σύνολα με τα οποία η Ρ. Σκαφτούρα φωτογραφιζόταν για lifestyle περιοδικά.

Ο χωρισμός του 2010 και η κατάσχεση των επίπλων

Στις παρέές που συναναστρεφόταν η Ρεβέκκα Σκαφτούρα υπήρχαν, σχεδόν πάντα, πολιτικοί, επιχειρηματίες αλλά και δημοσιογράφοι, ενώ όλοι είχαν να λένε για τους «εξαιρετικούς μεζέδες και το άφθονο κρασί». Και ενώ το ζευγάρι πορεύεται «με επιτυχία» στους

στόχους που από νωρίς είχε θέσει για επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση, ξαφνικά,

τον Σεπτέμβριο του 2010, έρχεται ο χωρισμός. Η ίδια αποδίδει την κύρια ευθύνη στον πρώην σύζυγό της, που άλλαξε τις κλειδαριές στη βίλα του Ελληνικού και την άφησε απ’ έξω.

Η εκδοχή του παραμυθιού που ζούσε γίνεται πολύ δυσάρεστη και η ίδια βιώνει όχι μόνο

την «ψυχροπολεμική σχέση» του χωρισμού αλλά και εντάσεις με τον πρώην σύζυγό της.

Στους φίλους της λέει ότι δεν έχει χρήματα και ζει με τη βοήθεια των γερόντων γονέων της, οι οποίοι υποβάλλονται στη δοκιμασία της κατάσχεσης στο ίδιο τους το σπίτι. Οι δικαστικοί κλητήρες, που δεν έχουν στα χέρια τους το επίσημο χαρτί του διαζυγίου γιατί αυτό δεν έχει εκδοθεί, επισκέφθηκαν το πατρικό της και επιχείρησαν να προχωρήσουν σε κατάσχεση των επίπλων της. Ομως, φαίνεται ότι οι γονείς της Σκαφτούρα τούς έπεισαν ότι δεν έχουν σχέση με τον όμιλο του Καρούζου και η κατάσχεση δεν πραγματοποιείται.

Οσον αφορά την επαφή της με τον Ι. Καρούζο, φίλοι της μετέφεραν στη Real news ότι η ίδια υποστηρίζει πως δεν έχει μιλήσει μαζί του από τη Μεγάλη Παρασκευή, το περασμένο Πάσχα.
logioshermes
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ