2012-10-06 00:06:27
Φωτογραφία για To debate ...ψαλίδισε  τον Obama!
Η μάλλον μέτρια εμφάνιση του Μπαράκ Ομπάμα στο πρώτο από τα τρία ντιμπέιτ με τον πολύ καλύτερο Μιτ Ρόμνεϊ φαίνεται ότι συρρίκνωσε την διαφορά από τον αντίπαλό του η οποία διαμορφώνεται πλέον μόλις στις δύο μονάδες, σύμφωνα με online δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Ο Μπαράκ Ομπάμα συγκεντρώνει το 46% και ο Μιτ Ρόμνεϊ 44%, σύμφωνα με το γκάλοπ που διεξήχθη από τη Δευτέρα ως τη Παρασκευή.

Στην κυλιόμενη δημοσκόπηση της Πέμπτης, μετά δηλαδή το ντιμπέιτ, η διαφορά ήταν στις πέντε μονάδες υπέρ του Ομπάμα (48% έναντι 43%). Την Τετάρτη η διαφορά τους ήταν στις έξι μονάδες.

Πέρα από αυτό, ένας στους πέντε ερωτηθέντες είπαν ότι η επίδοση του Ομπάμα στο ντιμπέιτ τους έκανε να έχουν αρνητική γνώμη για αυτόν ενώ ένας στους τρεις είπαν, αντίθετα, ότι η καλή επίδοση του Ρόμνεϊ τους έκανε να έχουν θετική άποψη για το πρόσωπό του.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτώμενων, για την ακρίβεια το 91%, είδε ή ενημερώθηκε για το ντιμπέιτ ενώ οι μισοί και πάνω ερωτώμενοι (54%) είπαν ότι ο Ρόμνεϊ τα πήγε καλύτερα. 


Ο Ρόμνεϊ, υπερθεματίζει αναλυτής της Ipsos, «τα πήγε καλά και το βλέπουμε αυτό στη δημοσκόπηση» και προσθέτει ότι βραχυπρόθεσμα θα προσελκύσει οπαδούς χάρη στην απόδοσή του στο ντιμπέιτ.

Με την εκστρατεία να μετρά ένα μήνα ως την αναμέτρηση, υπάρχει πολύς πολιτικός χρόνος και οι επιπτώσεις του πρώτου ντιμπέιτ στην εκστρατεία του Ομπάμα μπορεί να εξανεμιστούν, εκτός αν κάνει και άλλα σοβαρά λάθη.

Τα επόμενα ντιμπέιτ είναι στις 16 και τις 22 Οκτωβρίου.

* Η online δημοσκόπηση έγινε σε 1.728 εγγεγραμμένους και 1.434 πιθανούς ψηφοφόρους στο διάστημα 1-5 Οκτωβρίου. Οι ερωτήσεις για το ντιμπέιτ έχουν περιθώριο σφάλματος +/- 3,6%.

Newsroom ΔΟΛ
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΡΑΝΤΟΥ ΣΕ ΜΕΓΙΕΡΙ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΡΑΝΤΟΥ ΣΕ ΜΕΓΙΕΡΙ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ