2012-10-05 21:10:18
Φωτογραφία για Ραγκούσης: «Ο Βενιζέλος μας εξαπάτησε με τη λίστα Λαγκάρντ»
Οξεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο Γιάννης Ραγκούσης χαρακτηρίζοντας την πρώτη ως «αντιμεταρρυθμιστική» και τον δεύτερο ότι εξαπάτησε το υπουργικό συμβούλιο με τη λίστα Λαγκάρντ.

Μιλώντας στην ημερίδα της Ένωσης Αποφοίτητων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι η χώρα χρεοκόπησε και μίλησε για «ασσύμετρο» πόλεμο από τη μεριά του πολιτικού κατεστημένου το οποίο καταστρέφει με μικρές δόσεις τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, «όπως κάποιος μπορεί να καταστρέψει ένα βαρέλι καλό κρασί μόνο με μια σταγόνα οξύ».

«Τους είναι πολύ εύκολο να έχουν επιβάλει οριζόντιες και άδικες περικοπές εισοδημάτων σε μη προνομιούχους, να έχουν επιβάλει χαράτσια και σα να μη συμβαίνει τίποτε με μια απίστευτη υποκρισία να ισχυρίζονται ότι είχαν στα χέρια τους μια λίστα μεγαλοκαταθετών, από την οποία άλλα κράτη απέσπασαν σημαντικά πρόστιμα, μια λίστα που απεκρύβη ακόμη κι από εμάς, τα μέλη του Υπουργικού Συμβούλιου και της Κυβερνητικής Επιτροπής, άρα εξαπατηθήκαμε, μια λίστα που σαφώς και μπορούσε και έπρεπε πάση θυσία να αξιοποιηθεί», είπε ο κ. Ραγκούσης αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.


Στη συνέχεια παρουσίασε στοιχεία με τους δημοσίους υπαλλήλους ανα τομέα και υποστήριξε πως επί της ουσίας κατέρρευσε «το λεγόμενο 'κράτος προνοίας' το οποίο ούτε πρόνοια προσφέρει και κατασπαταλά τους ανορθολογικά τους δημόσιους πόρους.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως η «μεγαλύτερη προοδευτική μεταρρύθμιση που μπορεί να γίνει στο κράτος είναι να δεσμευτούν τώρα τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι στην συνταγματική αναθεώρηση που μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, που συμπληρώνεται πενταετία», να προχωρήσει στις παρακάτω μείζονες αλλαγές:

Να αρθεί η μονιμότητα για αυτούς που δεν την αξίζουν, άρα θα μπορούν να παύουν να επιβαρύνουν τον φορολογούμενο μισθωτό ή συνταξιούχοΝα καταστεί συνταγματική επιταγή ή αντικειμενική και αξιοκρατική αξιολόγηση όλων από το ΑΣΕΠ κι όχι από την εκάστοτε πολιτική - κομματική ηγεσία των Υπουργείων.«Καλλικράτης» άμεσα στην υγεία, στην παιδεία, στην άμυνα, στο προστασίας του πολίτη και στη δικαιοσύνη.Νόμος που θα απαγορεύει ρητώς την ίδρυση νέων φορέων του Δημοσίου και θα συμπεριλάβει ρήτρα μόνον όταν θα καταργούνται 3 ΝΠΔΔ τότε θα μπορεί να ιδρύεται ένα.Κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.Αμεσος τερματισμός των προγραμμάτων νέου τύπου stage.Άμεση κατάργηση του νόμου Βενιζέλου που επανέφερε το πελατειακό σύστημα και κατάργησε την αξιοκρατία στις προαγωγές των ΔΟΥ.Άμεση επαναφορά των διατάξεων για τους απόφοιτους της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης που ίσχυαν με τον Ν.3839.

«Ο ελληνικός λαός άντεχε. Μέχρι πέρυσι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης σημειώνοντας πως από τον περασμένο Ιούνιο η χώρα πάει προς τα πίσω λόγω προσωπικών ματαιοδοξιών.

«Άδικες πολιτικές λιτότητας θα συνεχίζονται στην Ελλάδα όσο δεν βάζουμε το δάχτυλο επί των τύπων των ήλων, δεν βλέπουμε κατάματα την πραγματικότητα δεν αντιλαμβανόμαστε τα πραγματικά δεδομένα του προβλήματος στο σύνολο του, δεν θέλουμε να περιθωριοποιήσουμε τις αντιλήψεις και τις πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης.

Κυρίως όσο το ίδιο το πολιτικό σύστημα δε προχώρα στην επαναθεμελίωσή του, επαναθεμελίωση που συνιστά την κορυφαία μεταρρύθμιση που πρέπει να πραγματοποιηθεί γιατί πια δεν έχει μείνει καμία αμφιβολία ότι η παραγωγός αιτία όλων των προβλημάτων και στο κράτος και στην οικονομία είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

Πηγή: iefimerida
enimerotiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ