2012-10-05 10:18:02
Φωτογραφία για Άντρος Κυπριανού - Κατάπληξη για τις αντιδράσεις του επιτελείου Αναστασιάδη
Κατάπληξη εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού για την αντίδραση του επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη στις δηλώσεις του προέδρου Χριστόφια στην ΕΡΤ για την Τρόικα, λέγοντας πως πριν 15 ημέρες ο ίδιος ο υποψήφιος για την Προεδρία είχε δηλώσει κάτι παρόμοιο. Ο κ. Κυπριανού, μετά από συνάντηση με το ΔΣ της ΕΣΚ και απαντώντας σε ερώτηση εάν έχει λάβει το ΑΚΕΛ τις προτάσεις της κυβέρνησης για την οικονομία, ανέφερε ότι έχει μιλήσει με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτό θα γίνει εντός της ημέρας, θα τα μελετήσει και θα είναι έτοιμο να δώσει τις απόψεις του στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Όσον αφορά τις χθεσινές δηλώσεις από πλευράς του επιτελείου του υποψηφίου Προέδρου, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως αν η Τρόικα επιμένει στις θέσεις της για την ΑΤΑ, τον 13ομισθό και την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών, δεν πρόκειται να υπογράψει ένα τέτοιο μνημόνιο. Διαβάστε τι άλλο δήλωσε ο κ Κυπριανού για τις δηλώσεις ΔΗΣΥ και σχολιάστε.


«Κάτι παρόμοιο είχε πει ο κ. Αναστασιάδης πριν δύο εβδομάδες. Τότε που το έλεγε ο κ. Αναστασιάδης ήταν καλό, σήμερα που το είπε ο Πρόεδρος τον κατηγόρησε με σφοδρότητα ο ΔΗΣΥ και διερωτώμαι γιατί. Διαφωνεί με αυτές τις απόψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας; Εάν διαφωνεί γιατί ο κ. Αναστασιάδης πριν 15 ημέρες, είπε αυτά που είπε;».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έκανε λόγο για σύγχυση στο επιτελείο του κ. Αναστασιάδη, παραπέμποντας σε δηλώσεις του Βουλευτή του ΔΗΣΥ, Μάριου Μαυρίκιου σήμερα, ότι στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα δεν πρέπει να έχουμε κόκκινες γραμμές. «Ο κ. Αναστασιάδης γιατί έθεσε κόκκινες γραμμές πριν από περίπου δύο εβδομάδες».

Απηύθυνε επίσης έκκληση στα πολιτικά κόμματα αυτές τις θέσεις που στηρίζει σχεδόν το σύνολο του κυπριακού λαού, όπως είπε, να τις στηρίξουν και αυτά (τα κόμματα), κάνοντας ιδιαίτερη έκκληση προς την ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ «που παραδοσιακά διατύπωναν τέτοιες θέσεις. Τους λέω ας αφήσουμε στο παρελθόν αυτά τα οποία μας χώριζαν και ας συστρατευτούμε σε αυτή την προσπάθεια να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του κυπριακού λαού». Αυτό, είπε, πρέπει να καθοδηγεί τις ενέργειες, στις οποίες προβαίνουν όλοι ως πολιτικά κόμματα και ως πολιτικά πρόσωπα.

Ερωτηθείς εάν το ΑΚΕΛ έχει κόκκινες γραμμές που συμπίπτουν με αυτές του Προέδρου της Δημοκρατίας ή πάνε παραπέρα ή πιο κάτω, ο Άντρος Κυπριανού απάντησε ότι το κόμμα του έχει κόκκινες γραμμές στις οποίες αναφέρθηκε ο ίδιος για να προσθέσει ότι τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας αποτελούν και για το ΑΚΕΛ κόκκινη γραμμή.

Σε ερώτηση αν θα μείνουν σε αυτά ή υπάρχουν και άλλες κόκκινες γραμμές ο κ. Κυπριανού παρέπεμψε στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό.

offsite.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ