2012-10-04 17:00:04
Φωτογραφία για Πέντε Σύροι νεκροί από τον τουρκικό βομβαρδισμό
Μία μητέρα με τα τέσσερα παιδιά της έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία

Πολλοί Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση του εξαπέλυσε τη νύχτα το πυροβολικό του τουρκικού στρατού εναντίον θέσεων εντός της Συρίας σε αντίποινα για την πτώση συριακού όλμου στο τουρκικό έδαφος, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Η οργάνωση ανέφερε ότι οι χθεσινοβραδινές τουρκικές επιθέσεις είχαν στόχο την περιοχή Ρασμ αλ-Γάζαλ κοντά στο Τελ Αμπιάντ, όπου τα συριακά στρατεύματα έχουν βάσεις πυροβολικού.

Σύμφωνα με τον Ράμι αλ-Ιντλίμπι, Σύρο ακτιβιστή στην επαρχία Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας, τουλάχιστον πέντε Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και πάνω από 15 τραυματίστηκαν κατά την τουρκική επίθεση.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση χθες τη νύχτα, υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντησή του με τους πιο στενούς συμβούλους του ανακοίνωσε ότι ο τουρκικός στρατός, σε αντίποινα για την επίθεση εναντίον του τουρκικού εδάφους κατά την οποία σκοτώθηκαν μια μητέρα και τα τέσσερα παιδιά της, βομβάρδισε πολλούς «στόχους» στο συριακό έδαφος, τους οποίους δεν κατονόμασε.


Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε εκ νέου σήμερα το πρωί θέσεις του συριακού στρατού στην περιοχή των συνόρων.

Ο Σύρος υπουργός Πληροφόρησης Ομράν Ζοάμπι ανακοίνωσε χθες το βράδυ τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την προέλευση του όλμου που έπληξε το τουρκικό έδαφος.

Το επεισόδιο αυτό, το πιο σοβαρό μετά την κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα, τον Ιούνιο, καταδίκασαν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, περίπου 100.000 Σύροι πρόσφυγες έχουν καταφύγει στην Τουρκία.
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ