2012-10-03 21:47:02
Φωτογραφία για Με τον Υπουργό Οικονομικών συναντήθηκε ο βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας
από το Γραφείο Τύπου

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είχε σήμερα ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με τον οποίο συζήτησε για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν... στον τομέα της οικονομίας και τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας.

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον Υπουργό ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις με την «τρόικα» και για τις επιδιώξεις και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στο οικονομικό πεδίο.

Ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην ανάγκη η χώρα μας να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία της και είπε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια από την κυβέρνηση ώστε να θιγούν όσο το δυνατόν λιγότερο οι οικονομικά ασθενέστεροι από το νέο πακέτο των μέτρων. Τόνισε δε, ότι η διαπραγμάτευση είναι σκληρή και συνεχίζεται και αυτές τις ημέρες.


Από την πλευρά του ο Κ.Γκιουλέκας, σε δήλωση που έκανε μετά την συνάντηση με τον Υπουργό, ανέφερε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός και ότι όλοι γνωρίζουν ότι απαιτούνται θυσίες, αλλά επισήμανε ότι πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία οι οριζόντιες περικοπές και οι περαιτέρω μειώσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους και να δοθεί σκληρή μάχη ώστε να διαφυλαχθούν τα προνοιακά επιδόματα των ΑΜΕΑ και των πολυτέκνων. Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να μην θιγούν περισσότερο οι μάχιμοι ένστολοι οι οποίοι επιτελούν ένα εντελώς διαφορετικό και ξεχωριστό έργο.

Τέλος, ο βουλευτής έθεσε ιδιαίτερα στον Υπουργό την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη, με τα τεράστια ποσοστά ανεργίας και την συνεχή αποβιομηχάνιση ολόκληρου του βορειοελλαδικού χώρου. Οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη -επιχειρήσεις που στήριζαν επί χρόνια την οικονομία της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας-, είπε, και τα ποσοστά ανεργίας έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Ο Κ.Γκιουλέκας παρουσίασε ανάγλυφα στον Υπουργό την εικόνα που επικρατεί στην πόλη και επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη, μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές της πατρίδας μας, πρέπει να είναι στην απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ