2012-10-03 20:27:02
Φωτογραφία για Συνάντηση Α. Παπαρήγα με τον πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής
Τους κινδύνους που περικλείουν για τους λαούς οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, επισήμανε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συναντήθηκε σήμερα στην έδρα της ΚΕ του κόμματος, στον Περισσό, με τον πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Σαμίρ Αμπού Γαζάλε, σύμφωνα με δελτίο του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και για τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Επίσης, για το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους, την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε επίσης την υποστήριξη του ΚΚΕ στην πλήρη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους ως κράτους- μέλους του ΟΗΕ, καθώς και σε κάθε κίνηση που στοχεύει σε αυτή την προοπτική.


Από την πλευρά του ο κ. Γαζάλε ενημέρωσε την κ. Παπαρήγα καθώς και τα μέλη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκο Σερετάκη και Ηλία Ναζίρ, που πήραν μέρος στη συνάντηση, για τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό και την ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ηγεσία των Παλαιστινίων ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την αναγνώριση της Παλαιστίνης με το καθεστώς του κράτους μη μέλους.

Τέλος, ο κ. Γαζάλε μετέφερε πρόσκληση της Παλαιστινιακής Αρχής προς την γγ της ΚΕ του ΚΚΕ να επισκεφθεί τη Ραμάλα, καθώς και προς το ΚΚΕ να παραβρεθεί με αντιπροσωπεία του στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 10 έως τις 15 Νοεμβρίου, με αφορμή τις επετείους του θανάτου του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ και της ανακήρυξης του παλαιστινιακού κράτους.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ