2012-10-03 18:54:02
Φωτογραφία για Έξι αλλαγές στους νόμους για το φαστ τρακ και τις επενδύσεις
Έξι αλλαγές στους νόμους για το φαστ τρακ και τις επενδύσεις (αναπτυξιακό) ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με σκοπό τη... γρηγορότερη αδειοδότηση των επενδύσεων και την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου αλλά και την ίδρυση υδατοδρόμιων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης ανακοίνωσαν:

1. Ιδρύεται μία κεντρική αδειοδοτική αρχή με εκπροσώπους υπουργείων και άλλων αρμόδιων φορέων για τις στρατηγικές επενδύσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ.

2. Επιταχύνονται οι διαδικασίες αδειοδότησης μέσω της καθιέρωσης της δήλωσης αυτοβεβαίωσης του ίδιου του επενδυτή. Εξαιρούνται οι περιβαλλοντικές κι εκείνες που χρειάζονται την έγκριση του ΣτΕ.

3. Όσοι εντάσσονται στον επενδυτικό νόμο θα μπορούν να παίρνουν προκαταβολικά το 100% της επιδότησης.


4. Καθιερώνονται δύο εναλλακτικές διαδικασίες αξιολόγησης των επενδύσεων στον αναπτυξιακό νόμο. Η μία είναι, η ισχύουσα μέσω του υπουργείου και η δεύτερη μέσω ανεξάρτητων πιστοποιημένων εταιριών και τραπεζών.

5. Ρυθμίζονται οι διαδικασίες για την αδειοδότηση και λειτουργία υδατοδρόμιων.

6. Δημιουργείται νέο εργαλείο αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου με την ίδρυση εταιριών ειδικού σκοπού. Σκοπός είναι να ξεπεραστούν τα εμπόδια για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου Φαλήρου - Σουνίου.

Το νομοσχέδιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ