2012-10-03 11:34:02
Φωτογραφία για Γ. Μίχας: Στραγγαλίζονται οι δήμοι από τις συνεχείς περικοπές των ΚΑΠ
από το Γραφείο Τύπου

Για τις συνθήκες ασφυξίας που θα προκαλέσουν οι νέες περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων στους ΟΤΑ α’ βαθμού όλης της χώρας και ειδικά στον δήμο Πειραιά έκανε ...λόγο στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πειραιά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.

Ο κ. Μίχας επεσήμανε συγκεκριμένα ότι «Την ίδια στιγμή που ακούμε κάθε μέρα και έναν δήμο να βαράει κανόνι, την ίδια στιγμή που και ο δικός μας δήμος ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί, αποφασίζεται νέα περικοπή των ΚΑΠ, αποφασίζεται νέα περικοπή της ΣΑΤΑ, αποφασίζεται συγχώνευση οργανισμών και επιχειρήσεων, μεταρρύθμιση σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, αποφασίζεται ακόμη και η ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες. Το συνολικό κόστος των περικοπών στους ΟΤΑ μέχρι το 2016 εκτιμάται σύμφωνα με δημοσιεύματα ότι θα ανέλθει στα 560 εκ. €. Η παράταξή μας θέλει να επισημάνει σε όλους τους τόνους, χωρίς κομματικές παρωπίδες και ωραιοποιήσεις, ότι εάν εφαρμοστούν τα μέτρα που προωθούνται τότε είναι σαν να βάζουμε ταφόπλακα στη λειτουργία και αποστολή των Δήμων όλης της χώρας
. Επιτέλους πρέπει να μπει ένα φρένο. Δεν μπορεί το μάρμαρο να το πληρώνουν μονίμως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, δεν μπορεί το μάρμαρο να το πληρώνουν οι ΟΤΑ, που έχουν ήδη υποστεί περικοπές ύψους 60 % στους ΚΑΠ σε βάθος τριετίας.

Έτσι η οποία προσπάθεια γίνεται για την εξυπηρέτηση των δανείων των Δήμων πηγαίνει στον πάτο του βαρελιού .

Σε ό,τι αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων, επειδή το σενάριο αυτό το έχουμε ξανακούσει, θα πρέπει να μας πουν ξεκάθαρα που το πάνε. Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως τον συγκεκριμένο τομέα; Θέλουν να πετάξουν στον δρόμο τους εργαζομένους; Εάν αυτός είναι ο στόχος τους εμείς δηλώνουμε από σήμερα κιόλας ότι είμαστε αντίθετοι».

Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Μίχας αναφέρθηκε και στη λειτουργία της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά. Στην παρέμβασή του ο κ. Μίχας τόνισε ότι «Έχουμε πει και επιμένουμε να λέμε ότι ο προϋπολογισμός του Καναλιού 1 είναι για τα δεδομένα της εποχής μας εξωπραγματικός. Θα πρέπει η διοίκηση του δήμου να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο, βιώσιμο πλάνο λειτουργίας της ΔΗΡΑΠ, ώστε η οικονομική της λειτουργία να είναι συμβατή με την περιρρέουσα οικονομική κατάσταση. Το πλάνο αυτό που έπρεπε να έχει εκπονηθεί από χθες κιόλας, πρέπει να παρουσιαστεί και να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. όπως έχει δεσμευθεί η διοίκηση εδώ και ενάμιση χρόνο, χωρίς ωστόσο αυτό μέχρι σήμερα να έχει γίνει πράξη. Αυτό θα έπρεπε να έχει κάνει τόσο καιρό η διοίκηση του δήμου και όχι να βγαίνει να λέει ο Δήμαρχος στο ραδιόφωνο και όπου αλλού, ότι θα κάνει οριζόντιες περικοπές αδιαφορώντας για το εάν αυτές διέπονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Η άποψη μας είναι καθαρή οι εργαζόμενοι στο Κανάλι 1 πρέπει να αμείβονται με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας τους. Περιμένουμε λοιπόν τις προτάσεις της διοίκησης».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
1956 - Θυμητάρι αλλιώτικο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
1956 - Θυμητάρι αλλιώτικο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ