2012-10-03 00:39:37
Φωτογραφία για Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για νέα συγχώνευση τραπεζών
Η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε προκαταρκτική συμφωνία με την γαλλική Societe Generale για την εξαγορά της ζημιογόνου θυγατρικής της Geniki (Γενική Τράπεζα) , μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Όλα αυτά κατά πληροφορίες, γιατί οι εμπλεκόμενοι αρνούνται να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

«Υπάρχει μια προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρει στο Reuters πηγή που βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις.

«Εκτιμώ ότι θα χρειαστούν μία ή δύο εβδομάδες για να εξασφαλίσουν οι τράπεζες τις αναγκαίες εγκρίσεις» αναφέρει η ίδια πηγή.

Δεύτερη πηγή από τον τραπεζικό κλάδο επιβεβαίωσε την προκαταρκτική συμφωνία και επισήμανε ότι θα χρειαστεί το πράσινο φως από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Οι δύο τράπεζες δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο στο πρακτορείο.

Έκλεισε το  deal μεταξύ Πειραιώς και Societe Generale σύμφωνα με το bankingnews


Οι ενστάσεις που είχαν τεθεί έχουν αρθεί με κυριότερη αν η Γαλλική τράπεζα διερεύνησε όλες τις πιθανότητες πώλησης. 

Απομένουν ορισμένα θέματα γραφειοκρατικής υφής και η ολοκλήρωση του due diligence και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν ανακοινώσεις. 

Η Societe Generale, θα αποκτήσει το 3,3% με 3,6% της Πειραιώς αφού η διαδικασία πώλησης της Geniki θα γίνει με ανταλλαγή μετοχών. 

Εν συνεχεία οι Γάλλοι θα συμμετάσχουν καλύπτοντας μέρος του 10% της ελάχιστης συμμετοχής της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα υλοποιήσει η Πειραιώς και η οποία εκτιμάται στα 7-7,2  δις ευρώ. 
psifiakoohiro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ