2012-10-02 23:25:11
Φωτογραφία για Να ζητήσουμε και πάλι το CD από την Γαλλία , εδώ και τώρα
Του Πέτρου Τρουπιώτη    

         Αν τα όσα ακούγονται γράφονται και λέγονται τις τελευταίες μέρες σε σχέση με το CD, με τα ονόματα δυο χιλιάδων περίπου ελλήνων που είχαν καταθέσεις σε συγκεκριμένη τράπεζα της Ελβετίας,  τα έβλεπε κάνεις διατυπωμένα ως σενάριο σχετικής ταινίας, ίσως και να τα θεωρούσε υπερβολικά.

 Γιατί είναι η αλήθεια πως είναι υπερβολικό, ένας υπουργός Οικονομικών χώρας υπό κατάρρευση και λογω της φοροδιαφυγής, να «κρύβει», σχετικό με την φοροδιαφυγή έγγραφο το.. όποιο μάλιστα ζήτησε επισήμως από άλλη υπουργός ευρωπαϊκής χωράς.

 Όπως επίσης είναι απίστευτα τα όσα ο ίδιος υπουργός λέει, ότι δηλαδή έδωσε το σχετικό CD στον  τότε αρμόδιο του ΣΔΟΕ , ο όποιος όμως δηλώνει ότι ποτέ δεν πηρέ τίποτε.

 Και στα επίσημα χαρτιά να φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι δεν πήρε  Όπως επίσης κάνεις δεν μπορει να πιστέψει ότι ο πρώην υπουργός, δηλώνει πως διάλεξε από τα δυο χιλιάδες ονόματα τα είκοσι που για κάποιον λόγο «του γυάλισαν» και ζήτησε να ψαχτούν. Απ[ο ποιον βεβαία δεν ξέρουμε , αφού δεν μας λέει.


 Αλλά υπάρχουν και άλλα απίθανα πράγματα.

 Για παράδειγμα ,. Ο τότε πρωθυπουργός , ο όποιος και είχε διορίσει τον συγκεκριμένο υπουργό αλλά και κυνηγούσε την φοροδιαφυγή, δεν εχει ανοίξει καν το στόμα του , να πει κάτι για το θέμα. Αν δηλαδή ενημερώθηκε για το θέμα, τι ξέρει, που έδωσε εντολή να πάει η πληροφορία και αλλά παρόμοιε.

 Αν λοιπόν όλα αυτά τα βλέπαμε σε ταινία θα λέγαμε πως σεναριογράφος και σκηνοθέτης έχουν  αφήσει κενά στην όλη πλοκή και κάπως έπρεπε να έχουν «δέσει» το σενάριο καλύτερα.

 Όμως  εδώ έχουμε να κάνουμε με πραγματικότητα που ξεπερνά και την μεγαλύτερη φαντασία. Και όχι μόνον αυτό. Εχει σημασία ποια ακριβώς είναι η όλη πραγματικότητα. Γιατί όπως φαίνεται δεν την έχουμε μάθει.

 Ο μέσος πολίτης λοιπόν , κύριοι της κυβέρνησης , εχει κυριολεκτικά εκπλαγεί από την αδράνεια που δείχνεται στο συγκεκριμένο θέμα.

  Αντιλαμβάνομαι τις τυπικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθητέων και το γράμμα του νόμου, όμως θα πρέπει και εσείς να καταλάβετε  ποιά είναι η εντύπωση αλλά και η διάθεση του μέσου πολίτη.

  Ο μέσος πολίτης θέλει πράξεις εδώ και τώρα. Οφείλεται λοιπόν να ζητήσετε επίσημα και χωρίς πολλές καθυστερήσεις από τον κ παπακωνσταντινου να πει επισήμως που και τι έδωσε κατ αρχήν. Και από εκεί και πέρα ίσως θα πρέπει ένας εισαγγελεύς να φέρει σε αντιπαράθεση όλους όσους εμπλέκονται ώστε να βρούμε που είναι τελικά το συγκεκριμένο CD.

 Και να καταλογίσουν οι ευθύνες σε όλους, πρώην πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς κλπ.

 Αλλά παράλληλα , η κυβερνηση οφείλει να ζητήσει και μάλιστα με επείγουσα διαδικασία το συγκεκριμένο CD από την Γαλλική κυβερνηση και πάλι, μια και είναι γνωστό ότι το εχει, αφού από εκεί το πρωτοπήρε.

 Ετσι, περά από τις ευθύνες των προηγούμενων αξιωματούχων , θα εχει στα χέρια της τα στοιχειά ώστε να προχωρήσει πολύ γρήγορα σε ελέγχους και διασταυρώσεις και να ανακοινώσει ποιος εχει ποινικές ευθύνες και σε τι βαθμό.

 Μόνον αυτό ενδιαφέρει τον μέσο πολίτη. Και μάλιστα πολύ γρήγορα. Όλα τα αλλά τα θεώρει απλώς καθυστέρηση. Και η καθυστέρηση στην Ελλάδα είναι συνώνυμο της αναβολής και τελικά της ματαίωσης των όποιων ενεργειών…

 [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ