2012-10-02 15:57:24
Φωτογραφία για Το Πολεμικό Ναυτικό διερευνά τη μεταφορά του Φυλακίου στην Κέρκυρα! (Video)
Ανώτατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού που επιθεώρησε την περιοχή του Ερημίτη συνάντησε χθες επί τόπου αντιπροσωπεία των κατοίκων, η οποία ζήτησε εξηγήσεις για το λόγο της επίσκεψής του

Η κινητοποίηση των μελών της συντονιστικής επιτροπής κατά της εκποίησης του Ερημίτη έγινε καθώς από προχθές το βράδυ υπήρξε η πληροφορία ότι επίκειται επίσκεψη εκπροσώπου του φερόμενου ως επενδυτή μαζί με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ κάτι που, τουλάχιστον μπροστά στους κάτοικους, δεν συνέβη. Το κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού, με επικεφαλής πλοίαρχο, επισκέφθηκε τον Ερημίτη προκειμένου, σύμφωνα με δήλωση του ιδίου στους κατοίκους, να επιθεωρήσει το ναυτικό φυλάκιο που βρίσκεται στην περιοχή.

«Γιατί ήρθατε;»

Ερωτώμενος πιεστικά από τους συγκεντρωμένους για το λόγο της επίσκεψής του, τους απάντησε ότι ως εμπειρογνώμονας πήγε στο σημείο για να διαπιστώσει τη σημασία του φυλακίου του Π.Ν. χωρίς πάντως να επιβεβαιώσει ή διαψεύσει αν αυτό έχει να κάνει με την επικείμενη πώληση του χώρου. Πάντως, ανέφερε στους κάτοικους ότι το εν λόγω φυλάκιο βρίσκεται σε καίρια θέση και ότι είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη, παρόμοια θέση.


Ας σημειωθεί ότι στο σημείο της επιθεώρησης έσπευσαν κάτοικοι, μέλη της συντονιστικής αλλά και στελέχη των κομματικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, από το οποίο μετέβη μάλιστα το μέλος της Κ.Ε. Θεόδωρος Γουλής.

«Θέλουν τα το ξεπουλήσουν»

Το πολεμικό φυλάκιο βρίσκεται σε (στρατιωτική) ασφαλιστική ζώνη 153 στρεμμάτων που βρίσκονται στο κέντρο του οικοπέδου που προορίζεται προς πώληση από την κυβέρνηση. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως αυτός είναι ο λόγος που έχει πιάσει «πρεμούρα» τους κυβερνώντες να βρουν λύση ώστε να απομακρυνθεί ο χώρος του πολεμικού ναυτικού, χωρίς να εγείρει στρατιωτικά ζητήματα ή ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων υπογράμμισαν στον στρατιωτικό ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την εκποίηση του Ερημίτη και του ζήτησαν να το μεταφέρει στους ανωτέρους του. Ο Δ. Φατήρας, μέλος της συντονιστικής, είπε στον αξιωματικό ότι «έχουμε δώσει πλήρη φάκελο στο πολεμικό Ναυτικό στον ίδιο τον αρχηγό όταν είχε έρθει το Γενάρη στην περιοχή. Θέλουμε να εκφράσουμε και το παράπονο ότι μας είπε ψέματα ότι δεν ήρθε να συζητήσει το θέμα του Ερημίτη αλλά να πει χρόνια πολλά στο προσωπικό του φυλακίου. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε εμείς είναι το εξής: δεν είμαστε ο εχθρός λαός. Δεν θέλουμε να εμποδίσουμε εσάς καθόλου. Εδώ είναι ο τόπος μας, έχει μεγάλη περιβαλλοντική αξία και θα τον υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Αν υπάρχει εδώ μαζί σας κάποιος από τους επενδυτές ή αν θα συναντήσετε κάποιον από αυτούς, πείτε τους ότι η επένδυσή τους είναι επισφαλής γιατί δεν μπορούν να έρθουν κόντρα απέναντι στους κατοίκους».

Πάντως, ο αξιωματικός του Π.Ν. απάντησε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον επενδυτή αλλά ήρθε κατ΄ εντολή της ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου για θέματα του παρατηρητηρίου του σώματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

http://www.corfupresstv.com/index.php?option=com_content&view=article&id=315:-qq------&catid=45:2012-06-14-00-59-23&Itemid=85
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ