2012-10-02 14:59:04
Φωτογραφία για Κύπρος: Στην Ολομέλεια οδηγείται ο νόμος για αντιμετώπιση των κλοπών μετάλλων
Την μεθεπόμενη Πέμπτη οδηγείται ενώπιον της Ολομέλειας προς ψήφιση ο τροποποιητικός νόμος για τον Κυπριακό Οργανισμό Σήμανσης Αντικειμένων από Πολύτιμα Μέταλλα Νόμου. 

Στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου έγινε η τελική τοποθέτηση και αποφασίστηκε όπως το νομοσχέδιο οδηγηθεί στην Ολομέλεια την μεθεπόμενη Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.

«Είναι για να πατάξουμε το καθεστώς της αναρχίας που υπάρχει, όσον αφορά την κλοπή και την κλεπταποδοχή πολύτιμων μετάλλων χρυσού και άλλα που με τη γνωστή μέθοδο και διαδικασία της ρευστοποίησής τους ουσιαστικά εξαφανίζουν τα οποιαδήποτε ίχνη με αποτέλεσμα και νοικοκυραίοι και επαγγελματίες, οι οποίοι απώλεσαν τα πολύτιμα αντικείμενά τους να μην είναι εύκολο να εντοπιστούν», ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Χριστοφόρου.

Όπως είπε, «με το νομοσχέδιο το οποίο θα τύχει εφαρμογής από τις 2 Ιανουαρίου 2013 πιστεύω ότι βάζουμε φραγμό σε αυτού του είδους το απαράδεκτο φαινόμενο».


Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προνοεί την ίδρυση μητρώου, στο οποίο θα εγγράφονται όλοι οι εμπλεκόμενοι στις αγοραπωλησίες κοσμημάτων, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να κρατούν στοιχεία για τη διεύθυνση, την ταυτότητα αυτού ο οποίος φέρνει τα κοσμήματα προς πώληση. Με βάση το νομοσχέδιο, όλοι οι εμπλεκόμενοι υποχρεούνται να φωτογραφίζουν τα κοσμήματα αυτά και να κρατούν αρχείο, ούτως ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε εντεταλμένος από το νόμο να διερευνήσει οποιαδήποτε ληστεία, να μπορεί να χρησιμοποιεί αυτά τα αρχεία που θα κρατούν οι κοσμηματοπώλες.

«Οι οποιοιδήποτε πιθανοί κλέπτες ή κλεπταποδόχοι να γνωρίζουν ότι από τούδε και στο εξής εάν για οποιοδήποτε λόγο χωρίς να δηλώσουν, χωρίς να φωτογραφίζουν, χωρίς να καταθέσουν στο μητρώο αυτά τα οποία θα ρευστοποιήσουν θα διώκονται ποινικά με βαριές ποινές», είπε.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ