2012-10-02 08:35:04
Φωτογραφία για Mαζική αποχώρηση δημοσίων υπαλλήλων φοβούμενοι απολύσεις
Μαζική αποχώρηση δημοσίων υπαλλήλων παρατηρείται τους τελευταίους μήνες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Η συζήτηση περί απολύσεων έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Συγκεκριμένα, μέχρι το μήνα Αύγουστο αποχώρησαν μέσω φυσικών αποχωρήσεων 19.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ προβλέπονταν 15.000.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει προβλέψει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση θα φτάσουν τις 30.000, αν και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκτιμά ότι οι αποχωρήσεις δεν θα είναι λιγότερες από 40.000.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν επηρεαστεί από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και προτιμούν την πρόωρη συνταξιοδότηση από τη διαδικασία της εφεδρείας που ενδεχομένως μπουν.

Έτσι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι προβλέψεις των μέχρι το 2015 έχουν αλλάξει άρδην. Πριν το καλοκαίρι όλες οι προβολές των υπηρεσιών ανέφεραν πως σε τρία χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ήταν 13.5000 λιγότεροι -αριθμός που απέκλινε κατά 15.000 υπαλλήλους με βάση τους στόχους της task force. Σήμερα υπάρχει η πρόβλεψη για 184.000 λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους, συνυπολογίζοντας στην μείωση τις προσλήψεις που θα γίνουν αυτό το διάστημα.


Την ίδια ώρα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης απορρίπτουν κάθε συζήτηση για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, όπως ζητά η Τρόικα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μια τέτοια ενέργεια δεν θα έχει δημοσιονομικό όφελος περισσότερο από 180.000 ευρώ το χρόνο, όταν μάλιστα οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης υλοποιούνται.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ