2012-10-01 23:30:19
Φωτογραφία για «Εξαφανίστηκαν» οι γυναίκες από τον κατάλογο της ΙΚΕΑ στη Σ.Αραβία
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η «αφαίρεση» των γυναικών από τις φωτογραφίες στους καταλόγους της ΙΚΕΑ στη Σαουδική Αραβία.

Στην κανονική έκδοση του...καταλόγου, σε μία από τις φωτογραφίες παρουσιάζεται μία γυναίκα ντυμένη με πυτζάμες σε ένα μπάνιο και δίπλα της στέκεται ένα αγόρι ενώ πιο πέρα βρίσκεται γονατισμένος ένας άνδρας ο οποίος σκεπάζει με μία πετσέτα ένα άλλο αγόρι.

Στον κατάλογο της Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο, η γυναίκα έχει εξαφανιστεί από τη φωτογραφία δείχνοντας μόνο τον πατέρα με τους δύο γιους.

Η κίνηση αυτή εγείρει ερωτήματα στη Σουηδία σχετικά με το κατά πόσο μπορούν κάποια καταστήματα της αλυσίδας να παραβιάζουν αξίες που τηρούνται από τα υπόλοιπα καταστήματα ενώ την ίδια ώρα εκπρόσωποι της εταιρείας εξέφρασαν τη λύπη τους για το περιστατικό.

Οι κατάλογοι της ΙΚΕΑ διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με την εταιρεία να προσδοκά φέτος να εκδώσει 200 εκατ. αντίτυπα. Συνήθως το μεγαλύτερο μέρος του καταλόγου είναι το ίδιο για όλες τις χώρες, ωστόσο η εταιρεία έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ότι προσαρμόζει τις εικόνες ώστε να ταιριάζουν περισσότερο με τις προτιμήσεις των τοπικών αγορών.

Η Σαουδική Αραβία έχει συχνά δεχτεί επικρίσεις για την αντιμετώπιση του γυναικείου φύλου, όπως για παράδειγμα η απαγόρευση των ταξιδιών, των σπουδών ή της εργασίας χωρίς την άδεια των ανδρών. Ακόμα στη χώρα απαγορεύεται οι γυναίκες να οδηγούν.
newsbomb.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ