2012-10-01 21:28:59
Φωτογραφία για ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΤΟ ΤΖΑΜΠΟΛ ΤΗΣ Α1!
Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α1 το οποίο προγραμματισμένο να κάνει τζάμπολ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και αυτό γιατί δεν βρέθηκε λύση στο οικονομικό, στην επαφή που είχαν σήμερα Δευτέρα (1/10) ΕΣΑΚΕ και ΕΡΤ. Το νέο δεδομένο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sentragoal.gr", είναι ότι ενδέχεται να πέσει «ψαλίδι» και στα χρήματα που λαμβάνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός!

Όπως σας έχουμε ήδη σενημερώσει, οι 12 από τις 14 ομάδες (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν δικά τους ξεχωριστά συμβόλαια) ήταν πολύ δυσαρεστημένες από την πρόταση της κρατικής τηλεόρασης η οποία ήταν πολύ χαμηλή, τόσο ώστε να μην είναι σε θέση να «βγάλουν» τη φετινή σεζόν, αφού είναι γνωστό ότι μεγάλο κομμάτι του προϋπολογισμού σχεδόν όλων των ομάδων βασίζεται εν πολλοίς στο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Σήμερα η ΕΡΤ κατέθεσε νέα βελτιωμένη πρόταση, η οποία όμως και πάλι απείχε κατά πολύ από τα όσα ήθελαν οι 12 ομάδες και έτσι το τζάμπολ στο νέο πρωτάθλημα είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα γίνει το ερχόμενο σαββατοκύριακο.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα και τα ακριβή νούμερα που παρουσιάζει, η ΕΡΤ προσφέρει στις 12 ομάδες το ποσό του 1.3 εκατ. ευρώ (για όλες φυσικά) ενώ εκείνες ήθελαν 1.4 + διαφημιστικό χρόνο, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται έτσι κοντά 2 εκατ. ευρώ. Οπως γίνεται αντιληπτό, η διαφορά ανάμεσα στις δύο προτάσεις είναι μεγάλη και δεν καλύπτεται εύκολα.

Κίνδυνος να ψιλιδιστούν τα λεφτά και των «αιωνιών»!

Κι αν μέχρι στιγμής φαινόταν πως το συγκεκριμένο θέμα δεν «άγγιζε» τους δύο «αιωνίους», φαίνεται πως πλέον τα δεδομένα αλλάζουν. Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες του δημοσιεύματος λένε πως η κρατική τηλεόραση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να «κόψει» μέρος και από τα λεφτά που παίρνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός!

Αυτή τη στιγμή «κόκκινοι» και «πράσινοι» λαμβάνουν από 1.2 εκατ. ευρώ έκαστος και σε περίπτωση που το ποσό αυτό μειωθεί, τότε παραμένει άγνωστο αν και εκείνοι δεν ταχθούν μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες που σκέφτονται σοβαρά το λοκ-άουτ.

Την Τετάρτη θα συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στον ΕΣΑΚΕ στο οποίο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση θέμα το αν θα υπάρξει τελικά λοκ-άουτ. Σε μια τέτοια περίπτωση το πιθανότερο είναι να υπερψηφιστεί η μη έναρξη του νέου πρωταθλήματος, αρκετές αν όχι η περισσότερες ομάδες επιθυμούν κάτι τέτοιο Στον «αέρα» και η συνέντευξη Τύπου!

Στο μεταξύ στον... αέρα βρίσκεται και η προγραμματισμένη για την Τρίτη (13:00) συνέντευξη Τύπου προπονητών και παικτών των 14 ομάδων, λόγω φυσικά όλων των παραπάνω. Προς το παρόν η συνέντευξη δεν έχει αναβληθεί και πρόκειται να πραγματοποιηθεί κανονικά στο Ζάππειο όπως έχει προαγγελθεί, ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ