2012-10-01 20:55:45
Φωτογραφία για ΜΕΤΡΑ 2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ (VIDEO)
Περίπου μισή ώρα διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας.

Η συζήτηση κυμάνθηκε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και όχι πάνω σε συγκεκριμένους αριθμούς, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Γίνονται διαβουλεύσεις πάνω στη δέσμη μέτρων που τους έχουμε στείλει. Έχουν ζητήσει διευκρινίσεις και οι συζητήσεις συνεχίζονται», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι επικεφαλής της τρόικας εμμένουν στις ενστάσεις τους και απορρίπτουν μέτρα 2 δισ. ευρώ, από τα συνολικά που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά. Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με το οικονομικό επιτελείο.

«Δεν υπάρχει εμπλοκή, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις», ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα. O κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για εργώδεις διαβουλεύσεις και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επαφή με ευρωπαίους ομολόγους του και ανώτατους αξιωματούχους της E.E. Επίσης είπε ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση με την τρόικα αλλά και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση χωρίς όμως να είναι γνωστός ο χρόνος σύγκλισής της.


Πάντως, εκτός από την εκταμίευση της δόσης, η κυβέρνηση ποντάρει σε μια συνολική λύση για τη χώρα μας στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος της είναι η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και η αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του χρέους.

Στην έκθεση της τρόικας για την εκταμίευση της επόμενης δόσης παρέπεμψε το Βερολίνο, βάζοντας πάγο στα γερμανικά δημοσιεύματα που έλεγαν ότι θα δοθεί με πολιτική απόφαση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ