2012-10-01 12:34:44
Φωτογραφία για Το μέλλον του σοσιαλισμού
Ο Παπανδρέου στο Χάρβαρντ

Το διάσημο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μόλις προσέλαβε ως καθηγητή τον Αμερικανό πολίτη Γεώργιο Παπανδρέου. Θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 1ηΟκτώβρη στις 16 ώρα, στην αίθουσα 166 (για όσους ενδιαφέρονται). [1] Το μάθημα του ονομάζεται «(επανα-) σχεδιασμό της Ευρώπης». Θα εξηγήσει πώς έσωσε την Ελλάδα και τις προοπτικές για μια σοσιαλιστική Ευρώπη με παγκόσμια ειρήνη.

Στην ομάδα εργασίας του, βρίσκει κανείς τον καθηγητή Richard Parker, Senior Fellow Shorenstein Center, οικονομικό σύμβουλο στη περίοδο 2009 - 2011 του... Γιώργου Παπανδρέου.

Το πρώτο μάθημα της 24ης Σεπτεμβρίου δόθηκε άρον άρον  από τον πρώην υπουργό  πολιτισμού, τον σοσιαλιστή Γερουλάνο, καθαρό αμερικανικό προϊόν πρώτου πλάνου.

Speakers Associates, «Συνεργαζόμενοι Ομιλητές», είναι ένα «γραφείο ομιλητών έξω από τα συνηθισμένα». Ο Παπανδρέου είναι μέλος αυτού. Αν θέλετε να τον προσκαλέσετε για ένα συνέδριο ή ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο μπορείτε να τον νοικιάσετε για 30.000 δολάρια την βραδιά, εκτός αν προτιμάτε τον Joseph Stiglitz (σοσιαλιστή και Νόμπελ) ή τον Jacques Attali (σύμβουλο του προέδρου Σαρκοζί).


Εάν η χώρα σας έχει πρόβλημα χρέους, μπορείτε να εμπιστευτείτε τον Παπανδρέου και το δίκτυο του (ο πιστός φίλος του Josef Ackermann της Deutsche Bank πρώην, ο γιος του Ούλοφ Πάλμε, το πρώην αφεντικό του ΔΝΤ Στρος-Καν, ο πρώην Σουηδός υπουργός Leif Pagrotsky και άλλοι κορυφαίοι εμπειρογνώμονες). Θα απευθυνθεί στις καλύτερες ομάδες διάσωσης στον κόσμο (στους Michèle Lamarche et Daniel Cohen  της Τράπεζας Lazard ή στους κορυφαίους  οικονομολόγους της Goldman Sachs). Όλος αυτός ο καλός κόσμος έχει πιστοποιηθεί ως αυθεντικός από τη διάσημη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ  (Bilderberg) και από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Χάρη στο δυναμισμό του και τα λαμπρά αποτελέσματα του, ο πρώην πρωθυπουργός του ελληνικού προτεκτοράτου ομόφωνα επανεξελέγη ως πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Η Mme Royal επανεξελέγη επίσης ως αντιπρόεδρο στο πλευρό του. 

Ο σοσιαλισμός έχει μέλλον.

 Ο σοσιαλισμός σε δράση

Τον Νοέμβριο του 2009, ο Γιώργος Παπανδρέου ετοίμαζε το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας. Κάλεσε τους φίλους του της Goldman Sachs που πρότειναν να μακιγιάρουν (και να πωλούν ένα μέρος του χρέους στους Κινέζους), όπως το έκαναν το 2001 με τον Σημίτη, ιστορικό σοσιαλιστή. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αρνήθηκε (πολύ επικίνδυνο) και κάλεσε  (Δεκέμβριος 2009) το φίλο του σοσιαλιστή Στρος-Καν ο οποίος πρότεινε την Lazard-Γαλλία ως εναλλακτική λύση (Φεβρουάριος 2010).

Η Goldman Sachs εκδικήθηκε προκαλώντας αντίποινα. Οι δύο οίκοι αξιολόγησης Fitch και Standard and Poors που σχετίζονται με την Goldman Sachs μέσω της BlackRock άρχισαν να κακοχαρακτηρίζουν την Ελλάδα και τα spreads  πέταξαν στα ύψη.

Η Lazard Γαλλία, αντίπαλος της Goldman Sachs, αντεπιτίθεται μέσω της εφημερίδας της Le Monde. Πρέπει να διαβάσετε τα άρθρα της εφημερίδας για το «χταπόδι» από τις αρχές του 2010. Φαίνονται σαν να είχαν γραφτεί από τον Fr. Lordon ! «Η Goldman Sachs κυβερνά την Ευρώπη». Οι αφελείς εξακολουθούν να πιστεύουν τις δημοκρατικές πεποιθήσεις της εφημερίδας του Pigasse [2]. Αυτό το όμορφο έργο στέφτηκε με την είσοδο του διευθυντή της Μοντ  Erik Izraelewicz στην αριστοκρατική Λέσχη Bilderberg στις 31 Μάιου 2012.

Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί ποια από τις Lazard και Goldman Sachs είναι πιο αποτελεσματική. Δύσκολο να αποφασίσει κανείς. Σε κάθε περίπτωση, η Lazard και η ομάδα της μπορεί να είναι υπερήφανη για τη στρατηγική διλημμάτων που αποστάχτηκε με δεξιοτεχνία σε όλη τη διάρκεια της κρίσης: πτώχευση ή μνημόνιο, λιτότητα ή μη καταβολή των μισθών, ευρώ η εθνική καταστροφή, , σοσιαλιστο-δεξιά συμμαχία ή κομμουνιστική περιπέτεια ... 

Ο έλεγχος της κοινής γνώμης φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικός από τους Γάλλους παρά από τους Αμερικανούς. [3].  Εν ολίγοις, η γαλλική φινέτσα κατά της αγγλοσαξονικής βαρβαρότητας.

Για να σωθεί η Ελλάδα, χρειάστηκαν αμέτρητα γεύματα. 

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η διαφορά ανάμεσα στους φιλελεύθερους της Goldman Sachs και τους σοσιαλιστές της Lazard-Γαλλία.

Για τους πρώτους, τα πολυτελή κορυφαία εστιατόρια, business class για τα νεαρά στελέχη διεθνούς επίπεδου, στο Roof Garden Restaurant του πολυτελούς ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία απέναντι από το Κοινοβούλιο.

Για την ομάδα Lazard (Mathieu Pigasse, Michèle Lamarche, Daniel Cohen  -ο οποίος βγαίνει  από την Ecole Normale μόνο την Τετάρτη), το l’Abreuvoir, γαλλικό εστιατόριο (!) παραδεισιακό για ερευνητές, υπουργούς, καλλιτέχνες, στους πρόποδες της Ακρόπολης. Σερβίρουν γνήσιο Μπορντό αντί Coca-Cola.

Παρ 'όλα αυτά, παραμένει η παρανόηση και η αχαριστία των Ελλήνων.

Πρέπει να σταλεί μια ομάδα, κατά προτίμηση ευρωπαϊκή, για να εκπαιδεύσει τον ελληνικό λαό που δεν καταλαβαίνει τίποτα και διαδηλώνει μόνιμα, όπως οι βάρβαροι εναντίον των «γιατρών» τους (η φράση είναι του έξοχου DSK [4] ).

Σημειώσεις

[1] Το μάθημα έπρεπε να ξεκινήσει τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβριου, αλλά ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός περπατούσε με την Mme Royal στους διαδρόμους των Ηνωμένων Εθνών για τη συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Η κα Royal προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο με «τον πατέρα των παιδιών της».

[2] θυμίζω στους νεαρούς σοσιαλιστές που πιστεύουν ότι «η δημοκρατία είναι όταν οι άνθρωποι ψηφίζουν» ότι η αγορά της Μοντ ήταν δώρο του Mathieu Pigasse στον Strauss-Kahn για την προεκλογική εκστρατεία του, πολύ πριν από την «ανάρμοστη συμπεριφορά του» στις 14 Μαΐου 2011, παρά την αντίθεση του Σαρκοζί.

[3] Την άλλη μέρα μετά τη σύλληψη του κ. Strauss-Kahn στη Νέα Υόρκη, μια δημοσκόπηση στη Γαλλία έδειχνε ότι το 57% των Γάλλων (70% των υποστηρικτών των Σοσιαλιστών) πίστευαν ότι ο DSK ήταν το θύμα συνωμοσίας! (δημοσκόπηση CSA, 17 Μαΐου 2011). Είναι πολύ ισχυροί!

[4] Πριν τρεις μέρες, ο κ. Στρος-Καν ξεκουραζόταν στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο Electra της οδού Ερμού, ο δρόμος με τα καταστήματα για τις γυναίκες. Δείπνησε στο Rich Γλυφάδας, στην ακτή του Απόλλωνα, επιλεκτικό  μοντέρνο εστιατόριο. Ο γαλλικός σοσιαλισμός είναι πολύμορφος.
Πηγή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ