2012-09-30 22:43:44
Φωτογραφία για Βιβλιοπαρουσίαση: “Επιτυχημένη επιβίωση στον ελληνικό στρατό” του Γιώργου Αθανασίου (Video)
Ο πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας Γιώργος Αθανασίου και οι εκδόσεις Οσελότος παρουσίασαν το βιβλίο “ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.  Για τον συγγραφέα είναι το πρώτο βιβλίο που έγραψε και από την παρουσίασή του χτες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, φάνηκε ότι ήταν για αυτόν στόχος ζωής, κάτι που το έδειξε μέσα από την, έντονα συγκινησιακά, φορτισμένη ομιλία του.  Ο Γιώργος Αθανασίου γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στη Λάρισα όπου και έμεινε μέχρι το 1986 όταν ξεκίνησε την στρατιωτική του καριέρα. Ως συντοπίτης μου λοιπόν έχω έναν λόγο παραπάνω να παρουσιάσω το έργο του.

Η εκδήλωση της παρουσίασης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28-9-2012 στις 19.30 στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Πολεμικού Μουσείου, παραρτήματος Θεσσαλονίκης, Γρ. Λαμπράκη 4. Τον συγγραφέα προλόγισαν ο διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου κ. Φαρμάκης, η κα Λένα Παντοπούλου των εκδόσεων Οσελότος, η κα Β. Σπανούλη Μπράχου, ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και πληροφορικής, ο απόστρατος συνταγματάρχης και νομικός κ. Ανδρέας Ανδρεάδης καθώς και η μαθήτρια της Γ΄Λυκείου δ. Σοφία Ανδρεάδη.


Το βιβλίο είναι μοναδικό στο είδος του καθώς δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην ελληνική βιβλιογραφία, πράγμα που το καθιστά αυτομάτως ελκυστικό. Διάβασα όλο το βιβλίο και μπορώ να πω ότι ο συγγραφέας του, παρόλο που δήλωσε ότι δεν είναι συγγραφέας, αλλά ένας απλός απόστρατος αξιωματικός του ελληνικού στρατού που τόσο αγάπησε, κατέχει άριστα τη τέχνη της γραφής, αλλά λόγω του εγγενούς ταπεινού και σεμνού του χαρακτήρα αποφεύγει τις δημόσιες εκθέσεις. Στην ομιλία του ο Γιώργος Αθανασίου δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι σε τούτη τη ζωή αν δεν προσπαθήσεις για το καλύτερο δυνατό δεν θα θα κερδίσεις τίποτα. Τίποτα καλό στη ζωή δεν έρχεται από μόνο του. Το θέμα του βιβλίου είναι η μελέτη τρόπων αυτοβελτίωσης του στρατιωτικού εντός της υπηρεσιακής του ζωής, αλλά συνεπακόλουθα  και όχι μόνο.

Απευθύνεται πρωτίστως στους εν ενεργεία στρατιωτικούς κάθε κλάδου, αλλά αν “πλατιάσουμε” λίγο το θέμα του θα δούμε ότι μπορεί να διαβαστεί άνετα από τον καθένα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ και για το συγγραφέα εδώ.

Ο Γιώργος Αθανασίου

Ο διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης κ. Φαρμάκης Ο Γ. Αθανασίου

Από δεξιά η εκδότρια κα Λένα Παντοπούλου, η κα Ανδρεάδη, η κα Σπανούλη, ο κος Ανδρεάδης και ο κ.  Γ. Αθανασίου

http://blogcommonsense.wordpress.com/
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έξαλλος με Κάκο ο Δώνης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έξαλλος με Κάκο ο Δώνης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ