2012-09-30 02:40:49
Φωτογραφία για ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ... ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ Ο ΠΑΟ!
Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος της Α1 ως μέτρο πίεσης προς τους «αιώνιους αντιπάλους», που παρασκηνιακά δείχνουν να έχουν διαφορετική... άποψη για το θέμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του "pamesports.gr".

Αναλυτικά το δημοσίευμα ανφέρει:

Η τάση, που διαμορφώνεται σε αρκετές ΚΑΕ της Α1 για να αποφύγουν την σημαντική μείωση των εσόδων τους από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, είναι να ψηφίσουν υπέρ της αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος, που έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο (6/10) ως μέτρο πίεσης προς τις διοικήσεις των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού με διπλό στόχο: Ο πρώτος είναι να ενεργοποιηθούν και να τεθούν επικεφαλής σε προσπάθεια που θα γίνει να αυξηθεί το ποσό της χορηγίας του ΟΠΑΠ.

Ο δεύτερος είναι να δεχθούν να βάλουν στο κοινό ταμείο για να μοιραστεί στις υπόλοιπες 12 ομάδες, ένα ποσό από τα έσοδα τους από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων πρωταθλήματος, που ανέρχεται για κάθε μια στο 1.000.000 ευρώ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν απορρίψει την ιδέα με τοποθέτηση τους, όταν τέθηκε το ζήτημα από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς και τον ιδιοκτήτη του Πανιωνίου Ηλία Λιανό.


Ο Ολυμπιακός έχει τοποθετηθεί, επίσης, εναντίον της αναστολής έναρξης του πρωταθλήματος, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει εκφραστεί δημόσια για το ζήτημα.

Στο παρασκήνιο λέγεται ότι οι «πράσινοι» δεν είναι αντίθετοι στην αναβολή, γιατί θα τους συνέφερε να μετατεθεί για αργότερα το εντός έδρας ντέρμπι με αντίπαλο τον «αιώνιο αντίπαλο» τους, που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και για την δεύτερη αγωνιστική της Α1, με δεδομένο ότι η μεταγραφή του Στέφαν Λάσμε ολοκληρώθηκε μόλις χθες Σάββατο (29/9) και ο Ντέργουιν Κίτσεν είναι τραυματίας και θα προλάβει οριακά το μεγάλο ματς εάν γίνει στην ώρα του! Συνεπώς για αγωνιστικούς λόγους τους εξυπηρετεί η αναστολή της έναρξης της Α1! Για τους ακριβώς αντίθετους λόγους και επειδή στις 11 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη η έναρξη της Ευρωλίγκας δεν θέλει η ομάδα του Πειραιά την αναβολή του... τζάμπολ του πρωταθλήματος.

Το θέμα της αναβολής θα συζητηθεί στην προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα (1/10) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Λίγκας.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ