2012-09-29 07:23:03
Φωτογραφία για Τυνησία: Διαδήλωση των δημοσιογράφων του ομίλου Νταρ Εσαμπάχ
Νέα διαδήλωση πραγματοποίησαν σήμερα οι δημοσιογράφοι του τυνησιακού δημοσιογραφικού ομίλου Νταρ Εσαμπάχ διεκδικώντας την ανεξαρτησία του ομίλου και την απομάκρυνση του διευθυντή του που διορίσθηκε από την κυβέρνηση, η οποία ελέγχεται από το ισλαμιστικό κίνημα Ενάχντα.

«Ντροπή στην κυβέρνηση, ένας χωροφύλακας στην ηγεσία της Νταρ Εσαμπάχ», «Όχι στην αστυνομική λογοκρισία», «Λευτεριά στον τυνησιακό Τύπο», έγραφαν οι εργαζόμενοι στα πανώ που κρατούσαν στην διαδήλωση έξω από το κυβερνητικό μέγαρο, στην πλατεία της Κάσμπα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε τις διεκδικήσεις μας και αξιώνουμε την απομάκρυνση του Λότφι Τουάτι», τόνισε η δημοσιογράφος Έσια Ατρούς αναφερόμενη στον νέο διευθυντή.

Οι διαδηλωτές δέχθηκαν την επίσκεψη ενός απεσταλμένου της κυβέρνησης, όμως καθώς ο διάλογος δεν καρποφόρησε, δώδεκα μέλη της σύνταξης της εφημερίδας ανακοίνωσαν την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν απεργία πείνας από τη Δευτέρα.

Οι δημοσιογράφοι του ομίλου ζητούν επίσης να ρυθμισθεί το θέμα των αποδοχών που δεν τους έχουν καταβληθεί επί εννέα έτη (850.000 ευρώ σε επιδόματα, υπερωρίες κλπ) και ζητούν να είναι οι ίδιοι «προνομιακοί» αγοραστές σε περίπτωση που πωληθούν οι μετοχές του Νταρ Εσαμπάχ.

Ο όμιλος, που απασχολεί 200 άτομα, ανήκε κατά το 80% στον Σάχερ ελ Ματέρι, γαμπρό του Μπεν Άλι, προτού περάσει στον έλεγχο του κράτους μετά την πτώση του προηγούμενου καθεστώτος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πηγή ευημερίας η υγεία
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή ευημερίας η υγεία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ