2012-09-29 00:09:04
Φωτογραφία για Ενώπιον της Δικαιοσύνης με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας θα βρεθεί ο Μπο Σιλάι
Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Μπο Σιλάι, πρόκειται να δικαστεί με την κατηγορία της διαφθοράς και της κατάχρησης εξουσίας.

Ο πρώην κυβερνήτης της πόλης Τσονγκτσίνγκ αποπέμφθηκε από τις τάξεις του κόμματος την Παρασκευή, καθώς το κόμμα ετοιμάζεται για το συνέδριο που θα αναδείξει τη νέα ηγεσία του.

Οι εργασίες του συνεδρίου πρόκειται να ξεκινήσουν στις 8 Νοεμβρίου και τα πολιτικά στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος επιθυμούν να κλείσουν την υπόθεση Μπο Σιλάι το συντομότερο δυνατόν.

Η σύζυγος του Μπο Σιλάι καταδικάστηκε σε μη εκτελέσιμη θανατική ποινή για τη δολοφονία του Βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ.

Ο πρώην κυβερνήτης της Τσονγκτσίνγκ κατηγορείται ότι προσπάθησε να συγκαλύψει το έγκλημα.

Ο Μπο Σιλάι «πρόκειται να λογοδοτήσει για τις πράξεις του ενώπιον της δικαιοσύνης», ανακοίνωσε το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, το οποίο έβαλε τέλος στην σεναριολογία, ανακοινώνοντας με ασυνήθιστη καθυστέρηση την ημερομηνία του συνεδρίου του.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΓ του ΚΚΚ που μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, ο Μπο Σιλάι στο πλαίσιο της υπόθεσης «καταχράστηκε την εξουσία του, διέπραξε σοβαρά σφάλματα και φέρει μεγάλη ευθύνη».

«Οι ενέργειες του Μπο Σιλάι προκάλεσαν σοβαρές συνέπειες και έβλαψαν σημαντικά την υπόληψη του κόμματος και του κράτους» σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.

Ο πρώην ισχυρός πολιτικός κατηγορείται και για απρεπείς σχέσεις με γυναίκες.

sofokleous10.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η επόμενη κίνηση
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η επόμενη κίνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ