2012-09-28 22:55:02
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: Η ανεξάρτητη Τυποποίηση είναι εθνική υποχρέωση
Το Υπουργείο Ανάπτυξης ξεκίνησε το ξήλωμα του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης, το 2008 με τους διαπλεκόμενους (Ιδιοκτήτες ιδιωτικών φορέων πιστοποίησης) Γενικούς Γραμματείς Βιομηχανίας.

Παρά την αύξηση της ζήτησης και των προϊόντων πιστοποίησης, την περίοδο αυτή, με τις διαρροές και εξαγγελίες για κατάργηση της πιστοποίησης, μεθόδευσε την απαξίωση και την κατάρρευση εσόδων με αποτέλεσμα τους ελλειμματικούς ισολογισμούς 2009 και 2010 .

Τέλος, το Υπουργείο υπό την πίεση ειδικών συμφερόντων έσπευσε με νόμο (4038/2012), να απαγορεύσει στον ΕΛΟΤ την άσκηση των προσοδοφόρων λειτουργιών της πιστοποίησης, παρά τις αντιδράσεις των ενδιαφερομένων μερών στην Οικονομία, κοινωνία, Δημόσια Διοίκηση και Πανεπιστήμια.

Σήμερα, ο ΕΛΟΤ χωρίς τις κύριες επιχειρηματικές του λειτουργίες, φορτωμένος με χρέη, χωρίς έσοδα και ρευστότητα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και στις συμβάσεις που έχει υπογράψει.


Διακυβεύεται η επιβίωση, η θεσμική ανεξαρτησία και η συμμετοχή στους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς Τυποποίησης.

Υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να ζητηθούν αποζημιώσεις άνω του εκατομμυρίου αν ο ΕΛΟΤ δεν μπορέσει να ολοκληρώσει έργα από Ευρωπαϊκά προγράμματα λόγω αδυναμίας πληρωμών προμηθευτών και εργαζομένων.

Πώς αντιδρά η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου και ο νέος ΓΓ Βιομηχανίας κος Ευσταθόπουλος;

Αφήνοντας τον ΕΛΟΤ ακέφαλο, χωρίς ΔΣ, κωφεύει στις εκκλήσεις των εργαζομένων για το συντονισμό μιας κοινής προσπάθειας αναστροφής της πτωτικής πορείας του και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης της αποστολής του.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ