2012-09-28 14:06:03
Φωτογραφία για Νέος αγρότης και αγροτικό αυτοκίνητο
Το θέμα της απόκτησης αγροτικού αυτοκινήτου αποτελεί μείζονος σημασίας επένδυση μιας και σχετίζεται με σημαντικότατες παραμέτρους της αγροτικής εργασίας και ζωής.

Φυσικά και να τονίσουμε οτι ένα αγροτικό αυτοκίνητο δύναται να καλύψει τεχνικώς αλλά και στα πλαίσια της νομιμότητος χρήσης όπως προβλέπεται απο το νόμο και τις οικογενειακές ανάγκες του αγρότη. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια η τεχνολογική εξέλιξη βγάζει στην γραμμή παραγωγής αγροτικά αυτοκίνητα 5 θέσεων και τεσσάρων πορτών, με εξοπλισμό οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια που συγκρίνεται με τα ακριβότερα τζιπ και SUV της αγοράς

Το παράδοξο μεταξύ των πολλών στην ελληνική πραγματικότητα είναι πως για να αποκτήσει κανείς αγροτικό αυτοκίνητο οφείλει πρώτα... να αποκτήσει αγροτικό εισόδημα.

Αφενός υπάρχει μια λογική εξήγηση σε αυτό μιας και ο Έλληνας διακρινόμενος για την δαιμόνια σκέψη του θα μπορούσε να δηλώνει κάλλιστα ως "αγροτικό" το αυτοκίνητό του ώστε να απολαμβάνει των προνομίων που θα αναφέρουμε παρακάτω. Λογικό θεωρούμε εξάλλου δεν είναι τυχαία τα "αγροτικά" τζιπ που βλέπουμε να κυκλοφορούν σε ακριβές γειτονιές μεγάλων πόλεων!


Αλλά ρωτάμε ευλόγως συχνά.

Πως θα μπορέσω να ξεκινήσω τις αγροτικές μου εργασίες ώστε να αποκτήσω αγροτικό εισόδημα αν δεν έχω ενα αγροτικό αυτοκίνητο;

Καλό είναι τη φορολογική χρονιά πριν από την έναρξη να δηλώσουμε ως δευτερεύον ποσό που αποτελεί αγροτικό εισόδημα ώστε να αποκτήσουμε δικάιωμα χρήσης-απόκτησης αγροτικού αυτοκινήτου απο την επόμενη.

Αν είναι εφικτό να προσαρμόσουμε στο αυτοκίνητο μας ένα τρέηλορ το οποίο ειδικά μεταχειρισμένο μπορεί να αποκτηθεί σε ιδιεταίρως χαμηλή τιμή και να μας λύσει τα χέρια...επίσης καλό είναι να συζήτησουμε με κάποιον φίλο ή γνωστό κάτοχο αγροτικού οχήματος διερευνώντας τη δυνατότητα να μας βοηθήσει σε κάποιες εργασίες.

Τα θετικά της απόκτησης αγροτικού οχήματος πέρα απο τη χρηστικότητα του για τον αγρότη είναι ο μειωμένος συντελεστής φορολόγησης ως τεκμήριο, η χρήση πετρελαίου και μάλιστα αγροτικού για τη χρήση του και το χαμηλότερο κόστος ασφάλιση.

Μένει να δούμε τώρα που αλλάζει το φορολογικό καθεστώς για τους αγρότες αν και πόσο θα επηρεαστεί η παράμετρος του αγροτικού οχήματος.

agrotikon.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ