2012-09-28 03:07:04
Φωτογραφία για Δυναμική κινητοποίηση έξω από το ΙΚΑ Νέας Ιωνίας
Τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που επικρατεί αυτές τις ημέρες στον ΕΟΠΥΥ και τη ταλαιπωρία που υφίστανται αλλά και τη συνεχιζόμενη πολιτική συρρίκνωσης των πενιχρών εισοδημάτων τους εξέφρασαν τα μέλη του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν το πρωί της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου μπροστά στην τοπική μονάδα υγείας που βρίσκεται στη γέφυρα της Αλέκου Παναγούλη.

Οι συνταξιούχοι, που είχαν στο πλευρό τους εκπροσώπους τοπικών φορέων και οργανώσεων, διαμαρτυρήθηκαν για τη μη καταβολή οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς κάτι που αναγκάζει ασφαλισμένους και συνταξιούχους να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν τα φάρμακα τους πληρώνοντας ολόκληρη την αξία του φαρμάκου.

Και όπως κατήγγειλε στο www.xtypos.gr ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων κ. Νίκος Αθανασίου ενώ ο ΕΟΠΥΥ έχει δεσμευθεί πως θα βάζει τα ποσά στους λογαριασμούς των ασφαλισμένων αυτό γίνεται με σημαντική καθυστέρηση και είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα οφείλονται ποσά σε συνταξιούχους από την πρώτη κινητοποίηση που είχαν κάνει οι φαρμακοποιοί πριν τρεις μήνες. “Απαιτούμε να δοθούν άμεσα τα χρήματα” είναι το αίτημα του Σωματείου όπως μας το μετέφερε ο κ. Αθανασίου.


Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους συνταξιούχους είναι το κλείσιμο των ραντεβού καθώς θεωρούν πως το κόστος μέσω των νέων τηλεφωνικών γραμμών που έχει δημιουργήσει ο ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες είναι δυσβάστακτο.

Η κινητοποίηση όμως δεν ήταν μόνο προσανατολισμένη στα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ και του ΙΚΑ. Οι συνταξιούχοι φώναξαν και ένα μεγάλο όχι στις νέες σχεδιαζόμενες περικοπές στις συντάξεις και τα δώρα τους. “Δεν αντέχουμε άλλη περικοπή στις συντάξεις μας. Δεν μπορούμε πλέον να βοηθήσουμε τα άνεργα παιδιά και εγγόνια μας” τονίζει ο κ. Αθανασίου. “Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο” μας λέει και η Επίτιμη Πρόεδρος του Σωματείου, κα Δέσποινα Βενετσανοπούλου που ήταν, όπως πάντα, πρώτη στις επάλξεις.

Παρών στις κινητοποιήσεις ήταν, μεταξύ άλλων, και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς ο οποίος μας είπε πως βρέθηκε εκεί με διπλή ιδιότητα τόσο του συνταξιούχου όσο και του Δημοτικού Συμβούλου για να καταδικάσει την πολιτική απαξίωσης που ακολουθείται τόσο στον ΕΟΠΥΥ όσο και συνολικότερα στο χώρο της υγείας που οδηγείται, σύμφωνα με τον ίδιο, στην αγκαλιά των ιδιωτών και στην επιβάρυνση των λαϊκών εισοδημάτων. Ο μόνος δρόμος αντίδρασης για εργαζόμενους και συνταξιούχους, όπως τονίζει ο κ. Τσουκαλάς είναι ο “δρόμος του αγώνα, την ρήξης και της ανατροπής αυτών των πολιτικών”.

Ουρές στα ταμεία

Μπορεί έξω από το ΙΚΑ οι συνταξιούχοι και οι εκπρόσωποι φορέων να είχαν ξεδιπλώσει πανό διαμαρτυρίας και να φώναζαν συνθήματα κατά των κυβερνητικών πολιτικών αλλά ένταση υπήρχε και μέσα στο κτίριο. Μεγάλες ουρές υπήρχαν στη γραμματεία των ιατρείων από πολίτες που περίμεναν να κλείσουν ραντεβού με γιατρούς και για εξετάσεις μη θέλοντας να επωμιστούν το κόστος του τηλεφωνικού ραντεβού. Και βέβαια δεν έλειπαν τα μικροεπεισόδια και ο εκνευρισμός μεταξύ των πολιτών.

Πάντως όπως μας ενημέρωσαν από τη διοίκηση του υποκαταστήματος η δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού μέσω της γραμματείας θα πάψει να ισχύει μετά την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου όποτε και λήγει η σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο. Από Δευτέρα τα ραντεβού θα κλείνονται μόνο μέσω τηλεφώνου.

Επίσης αναφορικά με το προσωπικό από τη διοίκηση μας ενημέρωσαν πως η τοπική μονάδα έχει γιατρούς αλλά υπάρχουν ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό.
xtypos.eu
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ